Med så mange gode skuespillere hyret inn var det lov å ha litt forventninger til «Fargo», men at den skulle bli bra var det vel ingen som hadde turt å håpe på.

Episode ni venter i kveld, og jeg har allerede registrert at episoden har fått karakteren A borte hos The AV Club. Gleder meg.

Nå rapporterer imidlertid samme The AV Club at andre serier er under utvikling, ut fra samme mal – altså en film som videreutvikles til tv-serie med en helt annen historie.

Og filmen det er snakk om denne gangen er «Eksorsisten»– og «French Connection»-regissør William Friedkins «Killer Joe» fra 2011.

Dette er på langt nær en like høyt elsket film som «Fargo», og egentlig var den heller ikke en film først, men snarere et teaterstykke av Tracy Letts som også ble satt opp i Norge i sin tid (med Bjarte Hjelmeland og Laila Goody i ledende roller).

Vi anmeldte filmen da den kom, og Espen Svenningsen Rambøl beskrev den som «en gotisk sørstats-noir preget av nattsvart humor, brutal hjemmevold og tidenes minst fordelaktige produktplassering for Kentucky Fried Chicken».

«Killer Joe» var også en av de tidlige eksemplene på Matthew McConaugheys strålende karriere-u-sving, og det ville jo vært fryktelig stas om han gjentok rollen som Joe Cooper i en eventuell tv-serie.

Friedkin sier for øvrig at en mulig serie av «Killer Joe» ikke vil ha samme historie som filmen, men at den vil ha noen av de samme karakterene. Og da tenker han særlig på den sjarmerende, men skvatt gale leiemorderen Cooper, vil vi tro.

Forresten nevner han at «To Live and Die in LA» (1985) også kan komme til å bli gjenstand for tv-serie. Det er jo en av 80-tallets aller beste krimhistorier med et utrolig skarpt manus.

Ingen grunn til å ta gledene på forskudd (en tv-serie på utviklingsstadiet har fryktelig lang vei å gå), men likevel nok et tegn på spennende tider for alle tv-entusiaster.