Regissøren Guy Ritchie er kanskje mest kjent for britiske gangsterfilmer som «Lock, Stock & Two Smoking Barrels» og «Snatch», men nå håper han å ta fatt på en helt annen utfordring: Kong Arthur.

Deadline melder at Ritchie nå jobber med å få til en seks filmer lang serie om kongen og hans riddere, hvis interiørsmak inkluderer møblement av den runde sorten.

Den første filmen skal baseres på et manus av Joby Harold, som forøvrig er mest kjent for Hayden Christensen-filmen «Awake».

Arthur-legenden er en av britenes absolutte urfortellinger, basert på en konge som muligens eksisterte rundt 500-tallet og da skal ha ledet forsvaret mot saksernes invasjonsstyrker.

Eventuelt er Arthur bare ren fiksjon – og det er uansett der han har fått evig liv.

Etter at geistlige Geoffrey av Monmouth først skrev om kongen på 1130-tallet dukket følgesvennene Lancelot, Guinevere og Galahad opp de neste århundrene, blant annet i franske versjoner av fortellingen.

I moderne tid har legenden blant annet havnet på skjermen via TV-serien «Camelot» og 2004-filmen «King Arthur».

Selv om «Camelot» ble kansellert etter én sesong klarte «King Arthur» å hente inn over 200 millioner dollar på kino (samtidig som «Game of Thrones» ikke akkurat har dempet folks entusiasme for sverd og sagaer), så det er ikke utenkelig at interessen for Arthur er sterk nok til at en filmserie kan lykkes.

Det kan også nevnes at Warner Bros planlegger en filmserie om Arthur-kompis Merlin for å stagge sulten etter det åtteretters fråtsegildet som var «Harry Potter»-filmene.

Om Arthur nå skal tilbake på lerretet ved Ritchies hånd blir det ikke første gang regissøren forsøker å friske opp en av hjemlandets største ikoner – han har allerede regissert to «Sherlock Holmes»-filmer med en av våre absolutte favorittskuespillere, Robert Downey Jr., i hovedrollen.

Får han gjennomført Arthur er det eneste hullet i samlinga en James Bond-film. Ja, og så en film hvor John, Paul, George og Ringo banker gangsterzombier i en alternativ versjon av Liverpool hvor tyskerne vant andre verdenskrig og rock er forbudt, selvsagt.

Ingen casting-nyheter ennå – dette er en tidlig fase av prosjektet – men vi satser på Vinnie Jones som Lancelot, Idris Elba som Arthur og Jason Statham som dronning Guinevere.