John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones og Michael Palin – de gjenlevende Monty Python-medlemmene – har varslet en pressekonferanse førstkommende torsdag.

Hva de skal offentliggjøre der? Vi kan jo spekulere (og det gjør vi jo) i at de for første gang på tre tiår skal opptre sammen igjen.

Nyheten om sammenkomsten kommer fra The Sun, som heldigvis ikke bare har stukket fingeren i lufta – men også lener seg mot en invitasjon med påskriften Monty Python Press Conference.

Skjermbilde 2013-11-19 kl. 09.58.52

Sist gang humorgruppas medlemmer jobbet sammen, var i «Monty Python’s The Meaning of Life» fra 1983. Fem år senere døde Graham Chapman av kreft.

Siden den gang har ryktene om en gjenforening florert i mange år, blant annet med planer om en USA-turné i 1999, samt planer om en oppfølger til «Monty Python And The Holy Grail».

Men ingenting skjedde, og følgende utsagn fra Eric Idle gjorde det ikke enklere å tolke tingenes tilstand: «We would only do a reunion if Chapman came back from the dead. So we’re negotiating with his agent.»

Hva er det så vi kan vente oss? En ny film? Et liveshow? Eller en tur tilbake til tv-ruta med «Monty Python’s Flying Circus»?

The Sun har ingen svar. Men uansett hva, får vi håpe at de etterhvert gamle gutta fortsatt har det i seg å være oppriktig morsomme – og ikke bare framstår som de gretne, gamle gubber som de sikkert kan være nå om dagen.

 

LES OGSÅ:

«12 Monkeys» vender tilbake som tv-serie

12Monkeys-960x528 (1)