Heldigvis har hun god kondis, for Jane Fonda kommer til å måtte gå mye mens hun snakker fort til neste år.

Walk and talk har i hvert fall vært et mye brukt virkemiddel i Aaron Sorkins tidligere kreasjoner, fra legendariske «Presidenten» til «The Social Network» til undervurderte «Studio 60 on the Sunset Strip».

Sorkin skal også lage neste års mest etterlengtede nye tv-serie (på HBO, såklart), kalt «Newsroom», og nå er det klart at Fonda får en viktig rolle i serien som mediemogulen Leona Lansing (en karakter som kanskje likner litt på Fondas eksmann Ted Turner?).

Aaron Sorkin har allerede vist en stor interesse for mediebransjen og for journalistikk i tidligere arbeider (blant annet debutserien «Sports Night»), og nyheten om Fonda (som i bildet over er i rollen som Barbarella fra 1968 – sorry, vi kunne ikke la være) demper på ingen måte forventningene.

Annet vi vet om «Newsroom»: Seriens logline (altså korte sammendrag) er: Together they set out on a patriotic and quixotic mission to do the news well in the face of corporate and commercial obstacles and their own personal entanglements (vil du prøve deg på en oversettelse, er kommentarfeltet åpent).

Andre skuespillere som kommer til å dukke opp i serien er Jeff Daniels (hurra!) Alison Pill, Emily Mortimer, Josh Pence, Olivia Munn, Sam Waterston, John Gallagher Jr. og Dev Patel. Trolig får serien premiere til høsten.

Deler av manus er for øvrig allerede lekket på nett, hvis ikke du klarer å vente.

Aaron Sorkin har for øvrig også skrevet manus til filmen «Moneyball», med Brad Pitt og Jonah Hill i hovedrollene, som har premiere i Norge 6. januar, og som vi lover å gjøre en større greie på i romjula.

Disney har åpenbart ikke helt trua på at denne kommer til å gjøre det bra i Norge fordi den handler (ganske teknisk) om baseball, men vi gleder oss vilt likevel: