Tenk deg at HBO la ned «Game of Thrones» etter episoden med det røde bryllupet. Kan hende du hadde blitt litt sur da?

Vel, omtrent slik var det for oss som var hekta på westernserien «Deadwood» da den ble kansellert etter en cliffhanger av en tredje sesong for tolv år siden.

Derfor var det en Stor Avtale da HBO mot alle odds klarte å samle hele det omfangsrike skuespillerensemblet til innspillingen av en tv-film for å avslutte «Deadwood». Det skjedde i november.

Tidens tann

Nå er det klart at produsentene sikter på en premiere allerede på vårparten, og Entertainment Weekly har fått publisere de første stillbildene fra serien.

Bildene viser henholdsvis Timothy Olyphant i rollen som sheriff Seth Bullock og Ian McShane som den hensynsløse bareieren Al Swearengen, slik de framstår i det herrens år 1889:

En bonus-årsak til å glede seg til filmen er at «True Detective»-skaper Nic Pizzalatto har bidratt til å skrive den – og, morsomt nok, har «Deadwood»-skaper David Milch returnert tjenesten ved å engasjere seg i manuset på den nye «True Detective»-sesongen, som også kommer på nyåret.

Tidens tann

Produsent Carolyn Strauss har dessuten lettet på sløret om hva «Deadwood»-filmen dypest sett handler om, ut over at karakterene samles i anledning av at nybyggerbyen Deadwood innlemmes i staten Sør-Dakota:

– Den handler om hvordan tiden går, og hvordan det påvirker folk – noen blir roligere, andre hardere. Og om en småby som modnes, blir en del av nasjonen, og hvilke hendelser det setter i spill, på et personlig plan, for alle menneskene som kommer, sier hun til EW.

Og det er alle «Deadwood»-fans favorittkarakter, Swearengen, som skal ha kommet dårligst ut av det:

– Han er personen som sto bak så mye av det som skjedde i byen, og det er en følelse av at han har mistet noe av makten. Hva det fører til en stor del av fortellingen, sier Strauss.

Begynte å grine!

Ifølge Strauss oppsto det følelsesmessige reaksjoner da staben endelig ble samlet i samme rom etter alle disse årene.

– Skuespillerne satt og gråt da de var på gjennomlesning av manus – ikke nødvendigvis på grunn av manuset, men av følelsen av å være tilbake for å gjøre noe vi alle satte stor pris på, sier HBO-produsenten.

Filmsettet ble ikke berørt av høstens storbrann i California, som slukte hele den gamle Paramount Ranch, der deler av «Westworld» filmes (andre «Westworld»-scener er spilt inn på «Deadwood»-settet i Santa Clarita, som ikke ble berørt av brannen).

Men deler av virkelighetens Deadwood brant ned  på 1870-tallet, noe som selvsagt måtte reflekteres i hvordan byen fremstår i filmen.

– Det er grunnen til at det er bygninger av stein der i filmen, sier produsenten.

Hun sier også at man vil ha et vesentlig større utbytte av den nye filmen dersom man har sett serien på forhånd. Så da har du noe å gjøre i juleferien!