En kan spørre seg hvilken framtidsvisjon George Orwell ville foretrukket: Den han skisserte i sin bekmørke dystopi «1984», eller en der boka hans filmatiseres som en kjærlighetshistorie med «Twilight»-stjerna i hovedrollen.

– Det er en kjærlighetshistorie av episke, episke, episke proporsjoner, sier K-Stew til Associated Press, etter å ha blitt bekreftet i rollen denne uka.

Filmen det er snakk om vil hete «Equals», og begynner opptak senere i år. Det er et romantisk drama satt til en dystopisk framtid.

Det er forresten ikke helt sant at den er basert på romanen til Orwell: Det er, finurlig nok, heller en tolkning av en tidligere filmatisering, fra 1956. Den ligger faktisk i sin helhet på YouTube:

Det er ikke mange romaner i moderne tid som har satt så dype spor i kulturen vår som «1984», boka som introduserte oss for Big Brother og tankeforbrytelser.

Tanken på å filmatisere det får i alle fall Stewart til å skjelve i buksene.

– Jeg kan ikke tro at jeg gikk med på å gjøre det. Det gjør meg vettskremt. Selv om filmen har et enkelt konsept, er prosjektet åpenbart ambisiøst, sier hun.

En kjærlighetshistorie er tross alt sentral i boka, også: I det strenge overvåkningssamfunnet må det nybakte paret Winston og Julia møtes i hemmelighet ute på landet, men begge blir fanget og presset til å forræde hverandre.

Den andre hovedrollen i nyinnspillingen okkuperes av Nicholas Hoult, kjent fra «Warm Bodies» og aktuell med «X-Men: Days of Future Past».

– I «Equals» går ting skeis fordi du ikke kan underdrykke folks menneskelighet. Det er en hjerteskjærende historie, sier Stewart.

Regissør Drake Doremus skyter inn:

– Filmen handler om kjærlighet i en verden der kjærlighet egentlig ikke finnes lenger.

Til filmens forsvar er den ført i pennen av Nathan Parker, som debuterte med den briljante «Moon» i 2009.

Drake Doremus, på sin side, er best kjent for 2011-filmen «Like Crazy», der han hadde med seg blant andre «The Hunger Games»-stjerna Jennifer Lawrence.

Lawrence var aktuell denne gangen også. Hun og Stewart er jevnaldrende, og er kjent for å ha frontet hver sin megapopulære ungdomsserie. Men der oppfatningen av Stewart er rimelig splittet, har Lawrence akkurat fått sin tredje Oscar-nominasjon.

Likevel skal Doremus ha insistert på at det var Stewart han ville ha.

– Det er spennende å snakke om karakteren med ulike mennesker, men jeg fikk det klart for meg at Nick og Kristen ville ha super kjemi, sier han.

Pussig nok er den samme Nick – altså Nicholas Hoult – Jennifer Lawrence sin kjæreste. Visstnok.

Stewart synes i alle fall å ha tillit til Drake og til filmen, om enn ikke til seg selv.

– Jeg stoler på Drake, og jeg vet at vi kommer til å gjøre dette til noe naturlig og ekte, sier hun, men fortsetter:

– Jeg sa til ham: «Ikke forvent deg at jeg klarer dette. Det er for vanskelig». Men han ville ikke godta et nei. Jeg har advart regissører tidligere, men ikke sånn som det her, sier Stewart.

Filmens tittel spiller forresten kanskje på det berømte sitatet fra en annen Orwell-klassiker, «Animal Farm» – der alle er like, men noen er likere enn andre.