I 1974, da World Trade Center nærmet seg ferdigstilling, snek en gruppe venner seg forbi sikkerhetsvaktene og opp til toppen.

Der spente de opp en stram vaier mellom de to tvillingtårnene, før franske Philippe Petit ruslet utpå, kun bevæpnet med en balansestang.

Det var et stort øyeblikk, og ble glimrende gjenskapt i en av de siste årenes fineste filmer, «Man on Wire», som vant Oscar for beste dokumentar i 2008.

Nå skal fortellingen tilpasses spillefilmformatet (attpåtil i 3D), og rollen som Petit har ifølge Deadline tilfalt en toppers godgutt: Joseph Gordon-Levitt.

Filmen har fått tittelen «To Walk The Clouds» og produksjonen starter i mai, og ser ifølge Deadline ut til å fremstille samarbeidet mellom kompisene om å bryte seg inn i tvillingtårnene og gjennomføre stuntet som noe i stil med «Ocean’s Eleven». Faktisk ikke så dumt.

Veien frem mot å få Petit opp i høyden og ut på vaieren måtte nemlig planlegges i detalj, og veien opp mot toppen var en konstant kamp for å dra en tung diger kabel opp til toppen mens de involverte holdt seg skjult for sikkerhetsvaktene.

Filmens regi er ved Robert Zemeckis og beskrives som et lidenskapsprosjekt for regissøren, som lenge har jobbet for å få fortellingen til lerretet.

Når det gjelder Levitt er han forøvrig snart klar med andre sesong av «HITRECORD On TV», en tv-versjon av det kreative samarbeidsnettstedet HitRECord som han driver for alle som vil være med.

Levitt er nemlig en stor tilhenger av sosiale medier, og har arrangert flere store sammenkomster hvor musikere, filmskapere, skrivelystne og kunstnere får vise frem arbeidet sitt.

Som han sier til en veldig entusiastisk reporter fra Hollywire:

– Vi har mange stemmer i kulturen vår nå om dagen som sier at «du burde ikke synge, du burde ikke skrive, antagelig er du ikke flink nok, overlat det til proffene, du er nok ikke smart nok, ingen kommer til å like deg». Men jeg liker deg.

TV-programmet kurateres av Levitt selv, som f.eks. plukker ut en tekst han liker som han så ber medlemmene om å ta opp voiceover til.

– Når en viss mengde folk lager en voiceover kommer noen av dem til å være flotte og én av dem vil bli brukt

Forresten: Under sammenkomstene har han også selv fremført dialoger og sanger skrevet av nettstedets medlemmer. Hvorfor? Fordi han er en godgutt!

Og hva skjer når dialogen mellom ham og Neil Patrick Harris avbrytes av en irrrrriterende linselus? Han tar det på strak arm!

(ok han var bare vennlig for å unngå at hun ødela dialogen og stengte henne ute av HitRECord etterpå, men fortsatt godgutt)

Foto av Joseph Gordon-Levitt:  CAryn Loveless