At Liv Ullmann planlegger en filmversjon av August Strindbergs «Frøken Julie» har vært kjent en stund, og seinest i august fortalte Ullmann til VG at hun planlegger å spille inn filmen i Irland våren 2013.

Michelle Williams («Brokeback Mountain», «Blue Valentine», «Take this Waltz») har vært tiltenkt en av rollene, og nå er trolig enda en A-listestjerne klar for filmen.

Ifølge The Playlist har nemlig Jessica Chastain hintet om at hun også har fått en rolle.

Chastain er kanskje ikke et veldig kjent navn for alle, men 35-åringen fra California har hatt fantastiske år de siste par årene, med roller i blant annet «The Help», «Take Shelter», «Lawless», «The Tree of Life» og den kommende Oscar-favoritten «Zero Dark Thirty».

Det var på en pressekonferanse for filmen «Mama» (som Guillermo del Toro har produsert, og der Chastain har hovedrollen) at hintet kom. Skuespilleren ble spurt om hva som ville bli hennes neste film:

– Det har ikke blitt annonsert ennå, men det blir nok kanskje et Strindberg-prosjekt, fortalte hun.

Da hun ble spurt direkte om dette var «Frøken Julie», plasserte hun fingeren hemmelighetsfullt foran nesa.

Med andre ord er dette på langt nær bekreftet, men skuespillere har samtidig ikke for vane å annonsere prosjekter uten at forhandlingene har kommet temmelig langt.

The Playlist spekulerer for øvrig også at Chastains mulige involvering også betyr at Williams er ute av prosjektet, siden Strindberg-stykket bare har én stor hovedrolle.

Vi regner med at en offisiell bekreftelse på innspillingsstart og flere detaljer er på vei, særlig om håpet om å spille inn filmen denne våren fremdeles står ved lag.

Strindberg-stykket handler for øvrig om den velstående Julie, som feirer sommerfest sammen med personalet, blant annet kjærestene Kristin og Jean.

Jean forfører imidlertid Julie, og herfra tar historien en annen retning og blir et erotisk maktspill.

Her er stykket i en 1987-filmatisering med Janet McTeer, for spesielt interesserte: