Den absurde, svarte komedien «The End of the F***ing World» dukket opp på Netflix forrige uke og er allerede i ferd med å få en mottakelse vi kanskje må tilbake til «Stranger Things» for å se maken til.

«Bekmørk perfeksjon», skriver The Atlantic om de åtte tjue minutters-episodene som utgjør serien. «Kommer under huden på seeren med skarp og blodig intensitet», mener Variety.

Netflix-sjef Reed Hastings selv kaller serien den «mest engasjerende og avhengighetsskapende» nye serien «på lang tid».

Mistilpassede tenåringer

Hva snakker vi om? Serien, som opprinnelig er britisk, handler om 17 år gamle James, spilt av Alex Lawther (tidligere sett som den unge Alan Turing i Morten Tyldums Oscar-vinner «The Imitation Game»).

I denne serien har han diagnostisert seg selv som psykopat og drar på rømmen med rebellen Alyssa (Jessica Barden). Deres roadtrip levner få illusjoner om mistilpassede småbytenåringers sjeleliv, for å si det pent.

Det er serieskaper Jonathan Entwistle som har både skrevet, regissert og produsert serien på bakgrunn av en tegneserieroman av Charles Forsman. Den ble opprinnelig selv-publisert (eller laget med kopimaskin, som vi gjorde i gamle dager) av tegneren.

Entwistle har fortalt hvordan han helt tilfeldig snublet over tegneserien for ti år siden da den stakk opp av en søppelkasse bak en tegneseriesjappe i London. Der fikk han kjøpt tre hefter for 70 pence hver. Nå er han mildt sagt overrasket over hvor stor tv-serien er blitt.

Skulle egentlig bli film

– Jeg har blitt overrasket over mainstream-kjærligheten for serien, tatt i betraktning at den er en smule rar, sier han til Entertainment Weekly, som påpeker at «smule rar» ikke er noen overdrevet beskrivelse på en serie de sammenlikner med «en Wes Anderson-regissert skrekkfilm som morfet til en tenåringsvariant av David Lynch‘Wild at Heart’».

– Tonen til Wes Anderson og David Lynch kommer naturlig til meg. Det jeg anstrengte meg for å få inn, var Noah Hawleys «Fargo», sier han.

Ikke overraskende, tatt i betraktning seriens forbilledlig lite langdryge format, var den opprinnelig tenkt som en enkeltfilm.

– Vi prøvde å få laget den på en rekke forskjellige måter, og til slutt kom fram til å gjøre det på denne måten. Den føles fortsatt som en film for meg, sier serieskaperen.

Han ser ikke bort fra at serien kan fortsette med flere sesonger.

– Jeg er like nysgjerrig på hva som skjer videre som alle andre. Det er det det handler om, og hvis det er en fortsettende historie der vil vi ta det videre. Det er helt åpent, og det er ikke nødvendigvis opp til meg, sier han-