Jeg har skrevet litt om fanfilmenes vidunderlige verden her på Comoyo Filter tidligere – filmer i høyst variabel kvalitet om kjente rollefigurer, laget av amatører som elsker alt fra «Harry Potter» til «Batman».

Noen av disse skiller seg markant ut. «Fallout»-serien «Nuka Break» har overrasket mange med sin høye produksjonsverdi og Joss Whedon-aktige tone, og fanger opp de postapokalyptiske tv-spillenes univers på en glimrende, nærmest selvfølgelig måte.

Sesong 1 lå mellom 600.000 og 400.000 seere på YouTube (sesongåpning dro inn flere – over en million sjeler), og nå girer folkene i Wayside Creations opp til sesong 2.

For å korte ned ventetida har de i samarbeid med YouTube-kanalen Machinima laget en kortfilm om en av de nye rollefigurene introdusert på slutten av førstesesongen, Ranger.

I «Nuka Break – Red Star» er Ranger er på leting etter en kidnappet jente, og kortfilmens tone er mer sober og alvorlig enn i seriens vanlige avsnitt.

Kanskje ikke det lureste, tatt i betraktning at «Fallout»-universet gjør seg best når det får være litt tullete, men skuespillet er milevis over vanlige fanfilmer og drar det hele i land.

Bortsett fra gummimaska til supermutanten. Ærlig talt.