Det vakte en viss oppmerksomhet – både i norske og amerikanske medier – da det ble kjent at en pastor i Tuscaloosa (by med drøyt 100 000 innbyggere i Alabama) hadde klart å kansellere visningen av den norske filmen «Få meg på, for faen».

Pastor Randy Fuller ved New Beginning Church of Northport hadde hørt rykter om at filmen inneholdt «upassende» tematikk, tok derfor kontakt med et par lokale politikere, som igjen tok kontakt med et lokalt kulturråd som er avhengig av offentlige penger.

Og vips, så var filmen av plakaten.

Men nå ser det ut til at det likevel blir noe av visningen 17. juli, rapporterer Al.com. Etter å ha tatt en gjennomgang av saken, og kanskje også tatt en nærmere kikk på filmen, sendte Tuscaloosa Arts Council ut en pressemelding fredag ettermiddag der de kunne fortelle at de har gått tilbake på sin tidligere beslutning.

– Kulturrådet kom til det til denne beslutningen etter å ha fått feedback fra medlemmer av lokalsamfunnet som støttet filmen. I tillegg konsulterte vi med offentlige myndigheter, heter det i pressemeldingen.

Det viste seg nemlig at borgermester Walt Maddox, som man antok var politikeren som la press på kulturrådet i første runde, slett ikke hadde ment å være så kategorisk når det gjaldt hans motstand mot filmen. Og at han ikke hadde truet med å trekke offentlig støtte om ikke filmen ble vist.

«Få meg på, for faen» får 17-årsgrense når den settes opp i Tuscaloosa (i Norge hadde filmen 11-årsgrense). Det spesifiseres også at filmen ikke er satt om med hjelp fra offentlige penger, men at det er private sponsorer som finansierer visningen.

«Få meg på, for faen» er en filmatisering av Olaug Nilssens roman ved samme navn, om 15 år gamle Almas oppvekst i Skoddeheimen, der hun har kåte dagdrømmer – særlig om den lokale kjekkasen Artur.

Men når Artur prøver seg på henne på usedvanlig direkte vis, og Alma forteller om dette til vennene sine, benekter han alt. Og det er Alma som ender med å bli utstøtt og utsatt for sladder.

  • Du kan også leie filmen her.