The Rolling Stones har tette bånd til filmverden. Bandet har vært gjenstand for flere legendariske dokumentarfilmer, musikken deres har blitt brukt mange ganger i filmsammenheng, mens flere av medlemmene har hatt større og mindre roller i en rekke spillefilmer.

Nå ser det også ut til at et svært spesielt kapittel i bandets historie blir film, skriver The Playlist.

Richard Branson og Virgin Produced har nemlig kjøpt rettighetene til Robert Greenfields bok «Exile on Main Street: A Season in Hell with the Rolling Stones» med tanke på å gjennomføre en filmatisering rimelig kjapt.

Innspillingen av 1972-plata har vært ekstremt myteomspunnet. Store deler av studioarbeidet ble gjort i Frankrike, der bandet befant seg som halvveis skatteflyktninger. Bandet hadde nettopp gjennomført et stygt brudd med manager Allan Klein, og indre stridigheter satte sitt preg på studiojobbingen.

Det gjorde også et ganske tungt rusforbruk, samt stadige besøk av utenforstående som Gram Parsons, William S. Burroughs og Marshall Chess.

Forresten er også denne perioden kjent gjennom Robert Franks fotoarbeid. Frank var hyret inn for å gjøre bildene til albumets omslag, og lagde også dokumentaren «Cocksucker Blues» om den beryktede turneen som ble gjennomført i etterkant av albumet.