I serien «relativt etterlengtede Hollywood-produksjoner som ikke settes opp i Norge» (se for eksempel også «This is 40» og «The Muppets») har vi i dag kommet til relanseringen/fortsettelsen av «Evil Dead».

Fede Alvarez‘ film ble sluppet i USA i mars, og gikk rett til topps på kinolistene der.

Likevel valgte distributør Sony å vente flere måneder på en nordisk premiere, og en norsk premieredato ble opprinnelig fastsatt i juni.

Nå velger amerikanerne å droppe Norge helt, skriver Filmweb.

På den ene siden kan man kanskje forstå det, da filmen risikerer å drukne i sommerblockbusterne som konkurrerer om det samme publikummet. Samtidig oppfattes det nok som et lite slag i trynet for horrorfans som uansett syns det var lenge å vente til juni.

Trolig er det heller ingen trøst å vente i form av en tidlig VOD/dvd-lansering.

Ifølge Filmweb skal nemlig filmen opp på kino i de øvrige nordiske landene i løpet av mai, og da blir det nok fort høsten før man får se en nordisk lansering på hjemmekinomarkedet.

«Evil Dead»-remaken har også fått ålreite kritikker (dog ikke i nærheten av Raimis original) – der de fleste virker å mene at grøsseren er effektiv og vellaget, selv om den mangler mye – ikke minst humoren – som gjorde den første såpass minneverdig.

Her er en liten videoanalyse vi gjorde av den første traileren: