Uansett om du er fan av Judd Apatows filmer eller ikke (det bør du være, med mulig unntak for «This is 40»), er det én spesiell egenskap 45-åringen har som ingen kan ta fra ham: Evnen til å oppdage, og forvalte, talentet til unge og morsomme folk.

Seinest ble dette bevist da han produserte Lena Dunhams «Girls», som ble en mainstreamsuksess. Men skal man gå tilbake til mannens karrierestart, må vi også gi ham en viss ære for ha brakt folk som James Franco, Seth Rogen, Jason Segel, Jonah Hill, Steve Carrel, Aziz Ansari og Melissa McCarthy til et bredere publikum. Han produserte jo også «Bridesmaids», men siden Kristen Wiig allerede var velkjent fra «Saturday Night Live» har vel Apatow begrenset med ære for hennes framgang.

Uansett: Nå har Apatow satt sine komiklør i en ny dame: Amy Schumer (32).

Ifølge Deadline har nå Universal tatt opsjon på et manus av Schumer, der hun selv skal spille hovedrollen, mens Apatow produserer og skal finslipe manuset. Ingen detaljer om handlingen ennå, men det er i hvert fall klart at den blir R-rated – det vil si at det blir endel åpninger for usensurert språk og sex.

Noe som saktens kan være nødvendig, om vi skal dømme etter klippene vi har sjekket ut fra Schumers Comedy Central-serie «Inside Amy Schumer»:

«Inside Amy Schumer» har vært en relativt stor suksess, og fikk nylig grønt lys for en ny sesong. Serien virker definitivt å være ujevn, men også med noen genuint morsomme øyeblikk.

Og at hun har mye gående for seg, understrekes også av at hun gjennom hele karrieren har fått prøve seg (som oftest i veldig små roller) i serier som «Girls», «Curb Your Enthusiasm», «30 Rock» og «Louie».

Apatow ser på sin side ut til å ha roet ned noe etter noen svært hektiske år på midten av 2000-tallet. I år produserer han musikalen «Can a Song Save Your Life?» og «Anchorman 2», mens «Girls» sesong tre forløpig er det eneste som står på programmet for neste år.