Jesse Heiman, med det smigrende tilnavnet «Manpeach», er kanskje den største kjendisen du aldri har hørt navnet på. Og da snakker vi ikke bare om stor, som i dimensjonen på kroppen eller hodet hans: Supernerden har spilt bakgrunnsaktør i flere av favorittfilmene og seriene dine, inkludert «The Social Netwok», «Entourage», «Curb Your Enthusiasm» og «Old School». Av og til har han fått replikker også.

Kjenner du ham igjen?


The Worlds Greatest Extra – filmen som fikk 2 millioner mennesker til å si «ahh! Han ja» etter en uke på YouTube.

Heimans eviglange merittliste – etter sigende et par hundre filmer, med 64 titler på IMDB, kan delvis forklares med alderen hans: Statisten, som utelukkende spiller keitete tenåring, er 34 år gammel og hadde sine første «gjennombrudd» med filmene «American Pie 2», «Spider-Man» og «Van Wilder».

Men mange har holdt på i gamet like lenge som ham, uten nevneverdig grad av suksess, og uten å få hovedrollen i en reklamefilm sendt rundt selveste Superbowl (se den i videovinduet øverst).

Heiman selv, som i motsetning til 90 prosent av amerikanske «skuespillere» er innehaver av det nær hellige SAG-kortet (Screen Actors Guild, som garanterer deg $139 per dag eksl. overtid og reise), krediterer suksessen sin til fysikken, som han tydeligvis jobber hardt for å vedlikeholde. Den har også satt ham i samme bås som Jonah Hill, som han omtaler som «a real life douche».

Den folkelige halvkjendisen twitrer jevnlig om opplevelsene sine, og svarte for en tid tilbake på alle mulige spørsmål om yrket og statusen sin på nettstedet Reddit. Blant annet kan han fortelle at damer ikke er noe problem for en kjendis som ham, og at Tobey «Spiderman» MacGuire er litt full av seg selv.

Etter at internett og Superbowl-publikumet ble oppmerksomme på Heiman, strømmer det på med nye roller. Her om dagen dukket han opp i «The Tonight Show with Jay Leno» for andre gang, og bekreftet sin nyvunne status som sexsymbol.

Og tilbudene skulle ikke stoppe der.

Det L.A.-baserte pornoselskapet Assence Films, kjent for slagere som «Double Teamed Double Creamed 2», tilbød ham for kort tid siden å få være med i en hvilken som helst voksenfilm han ønsket.

– Takk, men jeg sparer meg til Playgirl, lød svaret fra nerden som begynte å jobbe i film for å motbevise alle som sa han ikke kunne, grunnet utseendet sitt.

Jesse Heiman er et forbilde for alle små store menn med småstore drømmer der ute.