– Det var flere som så «Parasite Motel» enn «Paradise Hotel», det ble ikke meta lenger men the real thing, på et sjukt vis.

Når Trygdekontoret-programleder Thomas Seltzer og redaksjonen hans girer opp til den nye sesongen av talkshowet sitt 26. februar er det med programmets populære reality-parodi «Parasite Motel» i bakhodet, men i et helt annet format.

– Nå skal vi på NRK1 og bli folkelige, så da lager vi rett og slett en norsk 90-tallssitcom med oppdatert innhold.

Hittil har redaksjonen sluppet to klipp fra talkshowets nye sitcom-parodi «Ellen & Børre & Dem», som bærer umiskjennelige likhetstrekk til «Mot i brøstet» og «Karl & Co».

Det ene klippet gir et innblikk i hvordan det ville sett ut om Bjørn Sundquist skulle spilt hovedrollen i «Breaking Bad».

I det andre ser vi Karl, som ikke heter Karl lenger men fortsatt er spilt av Nils Vogt, skjelle ut Nils, som ikke heter Nils lenger men fortsatt er spilt av Sven Nordin, fordi han forsøker å dekke på med en naziduk når de skal ha afrikansk gjest.

– Jeg visste vel faen ikke at han negern var jøde, protesterer ikke-Nils.

– Kan dere ta dere sammen og ikke være så jævla fordomsfulle, spør ikke-Karl til Linn Skåber og ikke-Nils.

Deretter henter han ut en klase bananer av kjøleskapet – forretten.

Det er som et gløtt inn i en merkelig mørk parallell virkelighet hvor et nasjonalistparti har flertall i Stortinget og Norges mest populære TV-serie aldri ble tatt av sendeskjemaet.

– Det er et litt mørkere univers enn det opprinnelige, litt oppdatert. Men det er ingenting som kommer ut av munnen deres som ikke har blitt sagt tusen ganger på kommentarfelt og Facebook, sier Seltzer.

Noe av målet hans med Trygdekontoret er nettopp å ta energien som ligger ute på nettet inn i tv-studioet.

– Det er en annen offentlighet i dag enn for bare fem år sida. Litt av målet med Trygdekontoret er å gjøre offentligheten til et litt større rom enn det tradisjonelt har vært, uten at vi på død og liv skal være så krampeaktig politisk ukorrekte.

At valget falt på akkurat Tore Ryen-seriene fra 90-tallet er ikke helt tilfeldig.

– Nå har det vært mye tull med «Hotel Cæsar», men vi går rett til kilden. Og så er vi så heldige å ha Øyvind Vogt, sønnen til Nils Vogt, på manus. Han fikk lurt med både Nils og Sven Nordin.

Samtidig har redaksjonen også vært i kontakt med Ryen i forbindelse med prosjektet.

– Han synes det var kjempekult. At vi bruker formatet til å sette agenda er mer en hyllest enn en parodi. «Nå skal vi drite ut «Mot i brøstet»», det gidder vi ikke bruke energi på.

– Det er nesten en parallell til «Seinfeld»-reunionen, dette?

– Det var interessant å se disse folkene jobbe. Bjørn har vært en av Norges fremste skuespillere i 40-50 år og Linn er en kløpper på revy, men Nils og Sven går over manus én gang og memoriserer det.

Alle innslagene ble filmet i løpet av åtte timer og regissert av Øyvind Vogt og Magnus Rye.

– Jeg var og titta på, og det var skikkelig gåsehud, det var sjukt å se hvordan de leverte. Jeg skjønner de som jobber med sitcom på ordentlig, med så høyt produksjonstempo og stress og moro på settet blir det et eget rush.

Det gamle «Mot i brøstet»-interiøret ble bygget opp fra bunnen av på Marienlyst, og likheten er slående. Ifølge Seltzer er ikke kulissene kastet ennå.

– Min sjuke drøm er at dette skal bli en egen serie på NRK.

Foruten sitcom-snuttene lover Seltzer en sesong med større fokus på aktualitet enn Trygdekontoret hittil har hatt.

– Du beveger deg stadig nærmere tradisjonelle talkshowformater?

– Ja, men det er greit, nå har vi vært gjennom de store tidløse tingene. Det er en brytningstid i Norge nå, takket være sosiale medier er intelligentsiaen og folk flest mye mer engasjerte enn de var for fem år siden. Det er mer moro med aktualitet nå, det er mer liv og sprut i debatten.

Seltzer har likevel ingen planer om å la gjestene prate om den nye plata si med det første.

– Vi holder oss ennå til den gamle regelen om at selv om vi snakker om aktuelle ting skal det ikke være lanseringsgjester, folk som nettopp har gått over Sydpolen eller er i ferd med å gi ut bok. Det gjenspeiles også i artist- og låtvalget.

Tidligere har programmet blant annet fått Stephen Ackles og Rune Rudberg til å gjøre gåsehudfremkallende covere av «Satan» og «This is my life».

I år lover Seltzer besøk fra blant andre Motorpsycho, Kvelertak og Bjøro Håland, pluss «et par veldig overraskende konstellasjoner» som han ikke vil navngi ennå.

Og samtidig skal han altså over på NRK1.

– Det er mainstream-tv onsdag kveld, vi får se åssen det går. Det blir vel denne sesongen og så blir vi tatt av, men vi får ha det gøy så lenge det varer.