• Her kan du kjøpe tilgang til TVNorge på nett

Blant alle Espen Eckbos figurer av elskelige tapere, er vel Asbjørn Brekke den mest populære og minneverdige. Nå får den pappvindrikkende, litt sosialt klønete karakteren sitt eget talkshow på TVNorge.

Det ble klart da TVNorge-kanalene avholdt sin høstlansering i dag.

Ifølge Eckbo selv blir det et talkshow av vanlig type, selv om programlederen er i karakter.

– Det er snakk om ekte gjester, ikke karakterer i rolle. Kjendiser som er interessert, bes melde seg, uttalte Eckbo på lanseringen ifølge VG Nett.

– Planen er å teste et helt program i studio før sommerferien. Asbjørn Brekke har jo vært ensom og kontaktsøkende i årevis. Sånn sett vil han nok overgå både Ylvis, Senkveld-gutta og Fredrik Skavlan når det gjelder å være interessert i sine gjester, sier Eckbo til avisa.

Av andre store nyheter er det at Kristopher Schau skal lage en dokumentarserie kalt «Slåsskamp» for MAX, om ekstremkampsportmiljøet i Norge.

Dessuten skal gjengen fra Tangerudbakken borettslag drar på en litt uvanlig seiltur med Jarle Andhøy i «Tangeruddampen», mens Didrik Solli-Tangen formidler nordmenns noe absurde kjøp-og-salg-vaner i «Alt til salgs».

Dessuten blir det et gjensyn med flere faste og velfungerende konsepter på TVNorge-kanalene:

– Vi har utviklet flere solide merkevarer de siste årene, og i høst blir det et gjensyn med mange av våre sterkeste programkonsepter. 71˚ nord, Alt for Norge, I kveld med YLVIS, Sinnasnekker’n og Gøy på landet er kanalfavoritter som blir å se på TVNorge i høst, sier TVNorge-sjef Harald Strømme i en pressemelding.

Strømme brukte for øvrig mye tid på høstlanseringen på å fortelle om TVNorge-kanalenes vekst:

– Vi synes det er gøy at SBS igjen er den TV-gruppen som vokser soleklart mest, særlig i den yngste halvdelen av befolkningen, personer 12-44 år. På gruppenivå øker vi med 12,8 prosent sammenliknet med samme periode året før, og gjør dermed vår beste vår noensinne. Vi liker å være utfordrer, og vi har ingen planer om å endre kurs. Men vi tror fremdeles vi kan vokse oss større og nærme oss TV 2 ytterligere, sier Strømme.

  • Her kan du kjøpe tilgang til TVNorge på nett