Woody Allens «Midnight in Paris» var en småhyggelig overraskelse fra fjoråret (har du ikke sett den ennå, kan du gjøre det her). Filmen handler om manusforfatteren Gil som drikker seg småfull i Paris, og plutselig blir transportert tilbake i tid til 20-tallets Paris der han henger med berømtheter som Gertrude Stein, Pablo Picasso, Cole Porter, Josephine Baker, Zelda og F. Scott Fitzgerald samt Ernest Hemingway såklart.

Selv savner jeg faktisk litt å se Allen spille selv i sine egne filmer, men det får vi heldigvis anledning til igjen med årets «Nero Fiddled».

En liten detalj som nå sprer seg som ild i tørt gress på verdens filmblogger: Utgangspunktet for plottet i «Midnight in Paris» fant Allen opp allerede i 1965! Det er bloggen/podcasten The Nerdist som har funnet fram til standupsekvensen, som ikke egentlig er så veldig obskur («The Lost Generation» finnes for eksempel på den strålende standup-platen «Woody Allen: Standup Comic» fra 1999).

Men har du ikke hørt den før, er den vel verdt en lytt:

Dessuten det gir dette oss en anledning til å kaste bort litt tid på Woody Allen-standup igjen:

Det gir oss også en unnskyldning for å vise fram traileren til en ny HBO-film, som du bør få med deg hvis du er i nærheten av like opptatt av Hemingway som det Woody Allen er.

«Hemingway & Gellhorn» får premiere i slutten av mai, og forteller historien om kjærlighetsforholdet mellom Ernest Hemingway (Clive Owen) og Martha Gellhorn (Nicole Kidman) som møtes når de begge dekker den spanske borgerkrigen. Kommer nok på Canal Plus etter hvert: