At middelklassen kan være gjenstand for både folkekjær og god komikk har svenskene for alvor bevist med komiserien «Solsidan», hvis sesong tre for tida sendes på TV 2.

Er Norge nå i ferd med å få sin egen variant? Neste høst starter i hvert fall NRK innspillingen av komiserien «Kampen for tilværelsen», med handling lagt til Ullevål hageby, skriver Dagbladet.

– Hvem er det egentlig som definerer kulturlivet? Jo, de bor i Ullevål hageby. I serien følger vi ulike familier som bor i bydelen, tilhørende den norske middelklassen. Det er ikke satire, men et skråblikk på den fornøyde middelklassen, sier Hans Rossiné, sjef for NRK Drama, til avisa.

Ullevål hageby er et strøk i Oslo befolket av mange mennesker med både høy grad av kulturell og økonomisk kapital – typisk mediefolk, suksessrike kunstnere og forfattere.

Som Loe også påpeker er dette et sted med helt særegne regler – man flasher ikke av rikdommen sin, selv om de fleste som bor der har det materielt svært godt.

Med andre ord kunne dette vært en type folk det ville vært morsomt å gjøre ordentlig narr av. Men det er ikke poenget, ifølge Loe, som skriver serien sammen med Bjørn Olaf Johannessen og Per Schreiner. I stedet skal «Kampen for tilværelsen» bli en familieserie – igjen virker parallellene til «Solsidan» åpenbare.

I første omgang er det planlagt 16 episoder av serien.