Innspillingen av Erik Poppes («DeUsynlige», «Hawaii, Oslo») neste film «A Thousand Times Good Night» er i full gang i Dublin, og dermed er det duket for flere lekkasjer om hvilke skuespillere som er med i det ambisiøse prosjektet.

Først ble det klart at den franske legenden Juliette Binoche skulle spille hovedrollen, og deretter fikk vi vite at «Game of Thrones»-stjernen Nikolaj Coster-Waldau var klar for rollen som hennes mann.

Nå er to nye, friske navn klar for filmen: U2-trommeslager Larry Mullen Jr. og Maria Doyle Kennedy, kjent blant annet som Vera Bates i «Downton Abbey» og for å ha spilt barnepiken Sonya i sesong fem av «Dexter».

Det er Screen Daily som melder dette (oppdatering: Det er Dagbladet som hadde saken først).

Mullen Jr. og Doyle Kennedy spiller et vennepar av Binoche/Coster-Waldau. Ekteskapet til sistnevnte settes på kraftige prøver grunnet hennes yrkesvalg, som fotograf i krigsutsatte områder.

Dette er for øvrig ikke Mullen Jr.s første rolle, til tross for at han altså er langt mer kjent som musiker. Poppe er fornøyd med innsatsen så langt:

– Han sier stadig at dette er utenfor hans komfortsone, men han er modig, blir stadig tryggere og er perfekt i rollen, sier den norske regissøren til Screen Daily.

Filmen handler da som sagt om krigsfotografen Rebekka, som er en av verdens fremste innen sitt fag. Men yrket er beintøft og farlig, og det blir veldig vanskelig å balansere opp mot å ha et familieliv.

Tidlig ble det meldt at Rebekka var norsk og levde i Norge, men det ser vel mer og mer ut til at det er snakk om en irsk karakter som lever i Dublin.

Det er i hvert fall både irske og norske penger inne på finansieringssiden, og totalbudsjettet er på drøyt 40 millioner kroner.

Poppe har forresten trukket veksler på egne erfaringer i sitt arbeid med «A Thousand Times Good Night», da han selv jobbet som fotograf i konfliktsoner for blant andre VG og Reuters.

Ifølge Variety skal filmen også spilles inn i Marocco, Kenya og Kabul.