Dette låter jo ordentlig skrullete, men på en god måte.

Det bergenbaserte produksjonsselskapet Madmonkey har fått et betydelig beløp fra Vestnorsk filmsenter for å utvikle «Viking Vampyr», en potensiell langfilm som akter å levere nøyaktig hva tittelen antyder.

Bildet over er et konseptbilde, og under ser du et første utkast til poster:

Pitchen er som følger: En gjeng ungdommer er med i et realityprogram kalt «Valhall», der deltakerne må leve som vikinger på området der den fiktive vikingkongen Eirik Blodtann er begravet.

Problemet er bare at Eirik Blodtann teknisk sett ikke er død – han er en vampyr, og når realitydeltakerne – uten å mene det – vekker ham til live blir det trøbbel.

– Alle etterspør norske vikingfilmer. Og på det internasjonale markedet er vampyrer det hotteste. Her forenes begge deler. Vi har fått veldig god respons utenlands, særlig fra Tyskland. Derfor skal vi nå skrive ferdig et manus som presenteres på filmfestivalen i Berlin i februar, sier produsent Einar Loftesnes til BA.

Kjersti Rasmussen og Kjersti Steinsbø skal etter planen stå for manus – sistnevnte har blant annet gjort seg bemerket med kortfilmen «Forlat oss vår skyld», om en gjeng italienske black metal-fans som roter seg bort på en kristenleir på vei til Enslaved-konsert.

Spesielt interesserte kan leie kortfilmen her:

Bendik Heggen Strønstad («Thale») også er med på produsentsiden for «Viking Vampyr».