Vi er bittelitt seint ute med denne, men pytt: Regissør Juan Antonio Bayona fikk mye velfortjent skryt for spøkelsesfilmen «The Orphanage» (2007) – selv om vel mange egentlig trodde det var Guillermo del Toro som hadde regissert den (del Toro var produsent, og navnet hans ble hyppig brukt i markedsføringen).

Mange har ventet tålmodig på Bayonas neste, som nå virker å være rett rundt hjørnet. Rett før helgen ble nemlig en spektakulær og voldsom trailer til «The Impossible» sluppet, i en spanskdubbet versjon. Se den i videovinduet over.

«The Impossible» tar for seg tsunamikatastrofen i 2004, og har Ewan McGregor og Naomi Watts i hovedrollene.

Dette er jo ikke den første filmen til å ta for seg tsunamien – for eksempel lagde HBO miniserien «Tsunami: The Aftermath» med Tim Roth allerede i 2006 (noe som vakte kritikk, blant annet fra enkelte norske pårørende). Clint Eastwoods «Hereafter» (2010) har jo også tsunamien som bakteppe.

Spørsmålet nå er om folk har katastrofen tilstrekkelig på avstand til at det går an å lage en film som gir større innsikt i omfanget av den enorme naturkatastrofen.

Det er i hvert fall utvilsomt ganske kraftig kost å se bølgen skylle i land i traileren over – dette er jo gjenkjennelig for de fleste av oss gjennom utallige nyhetsreportasjer og amatørvideoer fra 2004.

Det er ikke kjent når «The Impossible» kommer på kino i Norge.