Uansett hva du måtte mene om Will Ferrell (leser du denne nettsiden antar vi egentlig at du er fan), er det faktisk vilt beundringsverdig hvordan han (ofte sammen med partner Adam McKay) bruker så mye penger og ressurser på å dytte fram smalere og rarere prosjekter ved siden av mainstreamfilmene de til enhver tid har under produksjon.

Et av de aller snåleste prosjektene de noen gang har stått bak er den kommende miniserien «The Spoils Of Babylon», en komplett over-the-top parodi på såpeoperaer og episke drama fra 70-tallet.

Serien følger foreldreløse Devon (spilt av Tobey Maguire), som blir tatt inn i varmen av den styrtrike oljefamilien Morehouse.

Han blir etter hvert satt til å styre bedriften, sammen med sin stesøster – som han også er forelsket i – spilt av Kristen Wiig. I tillegg dukker folk som Haley Joel Osment, Jessica Alba, Michael Sheen, Val Kilmer og Tim Robbins opp i andre roller.

Ferrell dukker selv opp i rollen som sjahen av Iran (!).

For å toppe det hele er miniserien basert på en fiktiv bok av Eric Jonrosh, bare rør såklart:

Regi er forresten ved Matt Piedmont, som fikk god trening med denne typen sjangerlekende tull i «Casa De Mi Padre» (som på en måte anbefales hvis du kommer over den på tv en gang):

«The Spoils Of Babylon» kommer på IFC i januar. Tror ikke den kommer på norsk tv med det første, akkurat.