Twitter-kontoen til The Colbert Report, som drives av Comedy Central, har det med å tvitre sitater fra nylige programmer.

Sannsynligvis gjør de det for retweets og likes, en valuta som på sikt vil erstatte BitCoin. Dermed vil de kunne kjøpe ulovlige sverd.

Imidlertid slo strategien tilbake i går, da kontoen ifølge Deadline kvitra ut følgende gullkorn (nå sletta):

«I am willing to show #Asian community I care by introducing the Ching-Chong Ding-Dong Foundation for Sensitivity to Orientals or Whatever»

Dette førte til en storm av reaksjoner fra folk som mente Colbert hadde kommet med en rasistisk uttalelse, samtidig som hashtaggen #CancelColbert begynte å trende på Twitter.

Problemet viste seg å være at kontoen hadde tatt et sitat fra en nylig sending ute av konteksten, som var en satirisk kommentar om eieren til NFL-laget Washington Redskins.

Etter beskyldninger om at navnet var rasistisk startet han et fond for amerikanske urfolk heller enn å endre lagets navn. Navnet på fondet? The Washington Redskins Original Americans Foundation.

– Fordi «redskins» er ikke støtende om du bare bruker det én gang i navnet ditt, som Colbert slo fast til latter fra publikum.

Comedy Central rykket i dag ut med denne meldingen:

Colbert selv har tatt kritikken med godt humør, og tvitret denne meldingen fra sin egen konto: