Tittel: Rea(L)ove

Hvor: Netflix

Hva: Japansk realityprogram 

Hvorfor: Datingprogram på speed

Rea(L)ove er et japansk realityprogram fra 2018 hvor 18 uheldige deltakere halvhjerta prøver å finne kjærligheten, men drites fullstendig ut i forsøket. 

Konseptet til det ni episoder lange programmet er forlokkende: Menn og kvinner med mørke hemmeligheter møtes i idylliske omgivelser for å forhåpentligvis finne kjærligheten. De mørke hemmelighetene har tidligere hindret dem i kjærlig lykke, men det skal ikke stanse dem nå! 

Gjengen på ti gutter og åtte jenter skal date intensivt på tre dager, og på helt tilfeldige tidspunkter må de avsløre sin mørke fortid (eller nåtid) for de andre deltakerne. Hva gjør det med inntrykket de andre har av deg? Svaret er mye

Alle blir kalt horer

Det som likevel sjokkerte meg mest var ikke hemmelighetene som ble avslørt, det var vertene. Se for deg at Triana skulle kalt deltakerne i Paradise Hotel for horer og tapere. Sånn er det her! 

Ti minutter inn i første episode satt jeg gapende tilbake. Den mannlige programlederen med grønt hår og et provoserende glis påpeker at alle de kvinnelige deltakerne har så store pupper. «Kan de være ekte?» spekuleres det i fra begge programlederne. Den kvinnelige verten i et gotisk kostyme påpeker at alle har større pupper enn henne selv. DA er vi i gang! 

Ikke sant.

Herfra kommer sjokkscenene på løpende bånd. Hemmeligheter avsløres, og mange av de er, selvsagt, knyttet til sex. Det er da det blir åpenbart hvor skjevt synet på mannlig og kvinnelig seksualitet er. 

En mann avslører at han er sexavhengig som følge av at kjæresten på videregående var utro (hehe, javel). Han har derfor rukket å nå 150 partnere i en alder av 21. Dette er ikke noe stort sjokk for noen av deltakerne, og ingen tenker at det gjør ham mindre aktuell som partner. 

Når en av jentene, derimot, avslører at hun har ligget med og blitt utnyttet av 10 forskjellige idrettsutøvere, mener samtlige menn at hun er en hore, også han som har ligget med 150 damer selv. Hun er dermed fullstendig uaktuell som partner, ingen vil ha andres rester, som det sies. 

Går det bra, eller?

Dette dobbeltmoralske synet understrekes av programlederne fra helvete. Den grønnhårede mannen gir alle deltakerne kallenavn basert på avsløringene deres, og dermed får denne jenta kallenavnet «Sportshora». 

Andre kallenavn som blir utdelt er «Den gamle transen» og «300-hora». Det spekuleres også voldsomt i om en av de kvinnelige deltakerne kan ha blitt født som gutt, noe programlederne ler og koser seg med gjennom flere episoder. Jo mer de snakker om det, jo sikrere er de på at denne dama må være en mann. Jeg sitter måpende tilbake. 

Denne playboyen tar mye plass som programleder.

Etter et kjapt googlesøk viser det seg at grønnhårede Atsushi Tamura og gotherkledde Mari Yaguchi begge er skandaløse navn i Japan. Tamura omtales som en tidligere playboy som nå har sett lyset, mens Yaguchi i disse dager er mest kjent for å ha vært utro mot mannen sin. Han kom visst brasende inn på soverommet hvor hun var i full fart med en annen mann. Dette er allmennkunnskap og noe det blir harselert voldsomt med under programmet. Selv ikke hun er trygg for Tamuras nedlatende og kvinnefiendtlige kommentarer. 

Til tross for at dette trolig er verdens verste realityserie, ble jeg låst til skjermen. «Kan det bli verre?» spurte jeg meg selv etter hver episode, og jeg måtte få svar. Svaret var alltid ja – helt til siste minutt.

Om det er verdt titten eller ikke får du bedømme selv, men om ikke annet er dette et innblikk i en annen kultur du sjelden får servert på TV. La oss håpe mye har blitt forvridd i oversettelsen, for hele produksjonens del.  

Setter du pris på våre tips og anbefalinger? 

Filter Film og TV har siden 01.04.2020 vært en tjeneste fra Filter Media Norge AS som lages utenfor redaksjonene, men innholdet er ikke styrt av avtaler med enkeltaktører. Alle våre dyktige skribenter har fått fritt spillerom til gi leserne sine beste strømmetips og disse er tilgjengelig på våre nettsider, i vårt nyhetsbrev eller i vår eminente chatbot! Dette er helt GRATIS. Men hvis du liker det du får, ber vi ydmykt om din støtte. 

Du kan bidra med en 15 kroners ukentlig donasjon, en uforpliktende valgfri donasjon eller få en rålekker Filter t-skjorte når du donerer 498 kroner. Din donasjon støtter også den viktige journalistikken som vår søsterpublikasjon Filter Nyheter står for. Donasjonen foregår i Vipps, krever ingen annen innlogging eller bruker, og er like enkel å sette opp som å kansellere.

Bare klikk på knappen under så blir det hele gjennomført.  Samtidig godtar du våre vilkår.

Vil du heller støtte oss med 498,- slik at du får en t-skjorte, velger du din størrelse her:

 

Ønsker du å donere ett større (eller mindre) beløp uten t-skjorte, kan du gjøre dette direkte i Vipps-appen. Velg «Send» og tast inn nummeret 514053 (eller søk opp Filter Media).

 

Happy streaming! / Gledelig strømming!