«Pixels» er i grunn gammelt nytt, men jeg synes filmen har fått overraskende lite oppmerksomhet. Kanskje fordi prosjektet ble tilknyttet Adam Sandler?

Uansett: Det startet med en kortfilm der gårsdagens pikselerte videospillhelter lager hurlumhei i New York. Eller – de utsletter vel faktisk verden.

Nå gjøres den til en helaftens familiefilm, med en av sjangerens helter bak stikkene: Chris Columbus, regissøren bak «Hjemme alene», «Mrs. Doubtfire» og de to første «Harry Potter»-filmene, samt manusforfatter for «Gremlins» og «The Goonies». Mange klassikere, dét.

Her er nyhetsverdien – et nytt håp, om du vil: I sluttforhandlinger for en hovedrolle finner vi Peter Dinklage. Det skriver TheWrap.

Han spiller en arkadespill-mesterspiller (meta!) som hyres til å redde dagen, som del av et «Ghostbusters»-aktig lag som kjemper mot inntrengerne. I stedet for spøkelser må de få koll på løpske, klassiske spillfigurer som Donkey Kong og Pac-Man.

Prosjektet er ikke uten likhetstrekk med Disney-filmen «Wreck-it-Ralph», som gjorde det riktig bra.

I tillegg til Dinklage består spillerlaget av Josh Gad, Kevin James og Adam Sandler. Og ja: Jeg kunne kjenne entusiasmen min synke for hver bokstav jeg skrev i forrige setning.

Vi får tørre å håpe. For det det er verdt, så er Peter Dinklage helt briljant i sin tolkning av Tyrion Lannister i «Game of Thrones», og har blitt aldri så ettertraktet i det siste.

Han er for eksempel med på piloten til en mulig ny HBO-satsing, sci-fi-eposet «The Beasts of Valhalla».

Ikke minst er han #bartefin og snart kinoaktuell med «X-Men: Days of Future Past». Der spiller han Bolivar Trask, slemmingen sjæl, som driver konsentrasjonsleirer og har en armé av roboter. Det bør bli interessant.

trask

«Pixels» var opprinnelig planlagt ferdig i år, men ble utsatt.

Sandler, som er produsent, hyret først samarbeidspartneren Tim HerilhyBig Daddy», «Mr. Deeds») til å skrive manus. Det ble senere skrevet om av Timothy Dowling (kjent for «Role Models», «Just Go With It» og «This Means War»). Herilhy kom så tilbake ombord for finpussen.

Det er interessant at Seth Gordon, han som laget dokumentaren «The King of Kong», også er hentet inn som produsent.

Produksjonen starter nå i sommer, og filmen skal være klar i 2016.