Er den nye Muppets-filmen egentlig forkledd kommunist-propaganda? Ja, mener Fox News, oppsiktsvekkende selv til dem å være.

Logikken er som følger: Filmen handler om en hensynsløs og steinrik oljebaron (spilt av supre Chris Cooper), som ønsker å jevne Muppetenes teater med jorda fordi han mener det er olje under bygningen. Kermit & co. tenker imidlertid ikke å gi seg uten kamp, og mobiliserer for å skaffe penger slik at planene stoppes.

Kommunist-propaganda? Ja, mener Eric Bolling, programleder for Fox Business Network, som i dette klippet argumenterer for at Disney (!), som har produsert «Muppets», spiller på antikapitalistiske følelser i forbindelse med Occupy Wall Street-bevegelsen.

– Det Hollywood lærer deg er at business er negativt, oljeindustrien representerer noe negativt – og at budskapet som gjelder er det som blir fortalt deg i «The Matrix»: Menneskeheten er et virus på gode, gamle Moder jord, sier Bolling.

Det er vel ikke så lett å ta Bollings argumenter fryktelig alvorlig, selv om det naturligvis er et faktum at både sjefer og utøvere i Hollywood tradisjonelt har gitt sin stemme til demokratene framfor republikanere (derfra til å slutte at Hollywood er «kommunistisk» er vel et sprang, for å si det forsiktig).

Interessant nok kommer Bollings utspill bare noen dager etter at den britiske avisa The Guardian (som har sine sympatier på venstresiden) anklaget Hollywood for å ha et verdisett som ligger svært langt til høyre.

Rick Moodys artikkel (som er mer rolig argumenterende i formen, men fikk betydelig mindre oppmerksomhet enn Fox News-utspillet) hevder at amerikansk action ofte er rasistisk, politisk konservativ propaganda:

– Amerikanske filmer sier i hovedsak at endeløs krig mot en hensynsløs fiende er til det gode, at militær makt er bra, at det å ta liv gjør deg til en mann, at kapitalismen må seire – og at du kan slutte å klage hvis du får deg en jobb (helst i privat næringsliv), skriver Moody.

Og vi som trodde Hollywood bare brydde seg om penger?

 

Bekymret for en umiddelbar kommunistisk overtakelse av landet? Slapp av, «Muppets» får ikke norgespremiere før 17. februar til neste år.