«The Expendables 2» er ute denne uka – en kjempebegivenhet for alle som vokste opp med VHS på 80-tallet (og som klarte å smugle disse 18-årsgrensefilmene rundt uten å bli tatt av foreldre, så heldig var ikke jeg).

Jeg har ikke sett den selv ennå, men stoler på Comoyo Filter (og Dagsavisen)-anmelder Espen Svenningsen Rambøl når han skriver at den tidvis byr på fremragende harry-underholdning.

Den (relativt) gode mottakelsen filmen har fått har gjort dette til en god tid for å promotere kommende prosjekter for de involverte, og i dag får vi, utgitt omtrent samtidig, trailerne til de kommende actionfilmene til både Sylvester Stallone og Arnold Schwarzenegger.

Og, for å gjøre en lang historie kort, begge filmene framstår for meg som ganske selvparodiske og trøttende.

Stallone-filmen «Bullet to the Head» er åpenbart av direkte-til-video-kvalitet (men ikke på en bra måte). Den forteller historien om en aldrende leiemorder fra New Orleans (Stallone) og en yngre purk (Sung Kang) som forener krefter for å ta seg av gjengen som drepte deres partnere.

Innspillingen av «Bullet to the Head» har visst vært skjemmet av kreative krangler mellom Sly og regissør Walter Hill, og det er ikke så vanskelig å forstå.

Også syns jeg det burde straffes med fengsel, post «The Expendables», å bedrive ustanselig vitsing om hovedpersonens alder. Det ser ut til å være altfor mye av her («they don’t make records anymore», sukk):

En hel masse geriatrivitser får vi også i traileren til Arnies film, titulert «The Last Stand». Kollega Snorre har litt forventninger til denne fordi regissøren heter Kim Jee-woon og tidligere har laget filmer som «The Good, the Bad and the Weird» og «I Saw the Devil».

Men «The Last Stand» framstår, ut fra traileren i hvert fall, som ganske standard voldsorgie:

Den følger en LA-politimann (Arnie) som mister jobben og flytter til en mindre grenseby. Nå må han stoppe et blodig narkokartell som har rømt fra fengsel og prøver å komme seg over grensa med 400 millioner dollar.

Peter Stormare, Johnny Knoxville, Genesis Rodriguez, Forest Whitaker (hva skjedde?), Harry Dean Stanton og  Rodrigo Santoro er andre skuespillere i filmen.

«Bullet to the Head» ser faktisk ut til å bli satt opp på kino i Norge (premieredato 25. januar), men «The Last Stand» har ingen premieredato klar ennå.