Neida, vi forventer ikke at du skal svare oss. Når vi stiller slike spørsmål i tittelen er det bare for å ha ryggdekning i tilfelle nyheten ikke stemmer.

Det er nemlig ingen offisiell bekreftelse fra Paramount eller produsent JJ Abrams på dette, men The Wrap meldte denne uka at «God Particle» – science fiction-filmen som er Aksel Hennies nye Hollywood-jobb – i virkeligheten er en ny installasjon i «Cloverfield»-franchisen. Faktisk den første i en rekke filmer satt i det samme universet, som skal komme årlig framover.

Franchisen startet med found-footage/scifi/horror-filmen ved samme navn, som var både kritiker- og publikumsfavoritt i 2008; fortsatte i den japanske tegneserien «Cloverfield/Kishin» samme år, og fikk en «spirituell oppfølger» i John Goodman-thrilleren «10 Cloverfield Lane» tidligere i år.

Riktignok med en svært vag kopling til den første filmen – men det ligger vel i kortene at sammenhengen kan bli meislet ut i kommende filmer. Adams har tidligere snakket i vage ordelag om at det ligger «en større idé» bak det hele.

«God Particle» (som muligens bare er en dekktittel; «10 Cloverfield Lane» gikk under navnet «The Cellar» helt til den første traileren ble sluppet, bare noen uker før premieren) utspiller seg på en romstasjon der astronautene gjør en oppdagelse som ikke bare har store implikasjoner for pensumlitteraturen i fysikk, men også setter dem i akutt livsfare.

Større nerder enn oss har allerede funnet koplingspunkter til den etablerte Cloverfield-mytosen: Slashfilm skriver at et augmented reality-spill knyttet til viralkampanjen for «…Lane» etablerer Goodmans rollefigur som ansatt i et selskap som utvikler høyteknologi blant annet for romforskning. Og at det skjult i spillet ligger en lydfil som høres ut som en overføring fra den internasjonale romstasjonen.

Alt dette blir forhåpentlig klart når den nye filmen har premiere i februar neste år.