Det var mye Michael J. Fox & co. lovet oss om framtida i «Tilbake til fremtiden»-trilogien som viste seg å aldri bli realisert. Pizza i pilleform, for eksempel. Eller jakker som tørker av seg selv og tilpasser passformen etter kroppen din.

Men ingenting har skuffet mer enn at ingen har klart å finne opp et fungerende hoverboard – et slags flyvende skateboard som først dukker opp i «Tilbake til fremtiden 2».

Kan hoverboardet nå endelig være på vei ut i markedet? To videoer som ble publisert på Youtube i går vil ha deg til å tro at framtida endelig er her.

Snuttene er tilsynelatende reklamefilmer for selskapet Huvrtech, som hevder å ha utviklet den flyvende platen HUVr ved hjelp av forskere ved MIT.

I den ene filmen, som unektelig er proft laget, får en testgruppe – bestående av kjentfolk som Tony Hawk, Moby og Schoolboy Q – teste ut hoverboardet, mens Christopher Lloyd (selveste Dr. Emmett Brown) ankommer i en DeLorean for å være med på demonstrasjonen av produktet.

Den andre filmen inneholder en hel masse teknobabbel fra en utvikler som angivelig forklarer hvordan hoverboardet fungerer. Det er for eksempel umulig å falle av brettet, da avansert balanseteknologi hjelper deg med styringen.

Det ser jo fryktelig imponerende ut? Dessverre, og jeg skulle ønske jeg slapp å skrive dette: Det er også bare tull.

Flere nettsteder har nemlig gravd litt i selskapet Huvrtech og fastslår med 100 prosent sikkerhet at dette er reklamefilmer for noe helt annet. Det er ikke fastslått nøyaktig hvilket produkt videoene er ment å skulle promotere, men ifølge Huvrtechs hjemmesider skal det lanseres i desember 2014.

Ting tyder også på at videoen er produsert av kominettsiden Funny or Die.

Kan det være snakk om en viralkampanje for en mulig «Tilbake til fremtiden 4»? Skal videoene reklamere for den kommende «Tilbake til fremtiden»-musikalen som er planlagt?

Vi holder en knapp på at stuntet er ment å minne oss på at det til neste år er 30 år siden den første «Tilbake til fremtiden»-filmen ble lansert. Det var også til 2015 Marty McFly reiste i «Tilbake til fremtiden 2».

Helt til slutt en fattig trøst: Nike lover i hvert fall at sko med selvknytende lisser skal være på vei.