Joda, du hadde sikkert lagt merke til det hvis Netflix belastet kortet ditt for flere enn ett abonnement.

På den annen side er det fort gjort å miste litt oversikten over alskens nettabonnement, og svindelen som denne uka ble oppdaget av en utvikler hos den britiske IT-avisa The Register og som blant annet Forbes advarer mot, er så idiotisk enkel at det er dobbelt surt å bli snytt for noen kroner.

Den utnytter en lite kjent funksjon i Gmail som egentlig er innført for at det skal gjøre det enklere for deg å filtrere mailer i innboksen (bruker du andre mailtjenester er du trolig ikke i fare).

Kort sagt innebærer funksjonen at det ikke bare er adressen du har registrert, som fungerer for å levere deg mail – også alle mulige varianter med punktum i, samt plusstegn med andre tegn etter, regnes som din adresse.

Er det du som er lukeskywalker@gmail, vil du altså også motta mailer som er sendt til for eksempel lukesky.walker@gmail og lukeskywalker+jarjarsucks@gmail.

Kjempesmart, synes Google. Men dette vet selvsagt kjipinger å utnytte for å skaffe seg gratis tilgang til strømmetjenester.

Det gjør de ved først å finne et aktivt Netflix-abonnement som er knyttet til en Gmail-adresse (angivelig en enkel sak, takket være forskjellige lekkasjer fra tredjepartstjenester). Deretter oppretter de en ny Netflix-konto med et falskt kredittkortnummer og en ny variant av e-postadressen med punktum eller plusstegn.

Så snart abonnementet er aktivt og Netflix ikke får ut penger på kortnummeret, sendes det automatisk en mail om at du må oppdatere det for å fortsette å se din favorittserie. Og den mailen, takket være Gmails «smarte» funksjon, havner i din innboks.

Full av panikk for å miste Netflix-tilgangen vil du da, hvis det går slik svindlerne håper, klikke på linken og oppdatere med din faktiske kredittkortinformasjon – uten å legge merke til det ekstra punktumet i adressefeltet på mailen du mottok. Og vips, kan de sitte og nyte «Peppa Gris» i det uendelige uten å betale en krone for det.

Den eneste måten å beskytte seg mot scammen, er å være årvåken når Netflix påstår at abonnementet ditt ikke kan fornyes: Sjekk at mailen er sendt til adressen du registrerte deg hos tjenesten med.