Det er ikke akkurat manko på nordmenn i New York, kreative og priviligerte som vi er her til lands. Mange er der til og med på lovlig grunnlag, med arbeidstillatelse og det hele.

Derfor der det ikke umulig at HBO får napp på en fin, liten stillingsutlysning de nå har kommet med på Facebook (via Scandinavian American Theater Company): Om du er bofast nordmann i New York, voksen eller barn, vil de ha deg med i «Boardwalk Empire».

Ifølge utlysningen ser HBO etter «menn, kvinner og barn som kan være interesserte i å delta som statister i en kommende episode av serien.›

Videre i stillingsannonsen beskrives den aktuelle scenen:

«Scenen vi vil ha folk til finner sted i et norsk nabolag i 1923. Vi ser spesielt etter norske barn med kjennskap til tradisjonelle norske sanger.»

Innspillingen skal finne sted 13. juli i Queens, som ligger rett nordøst for Brookyn – et (hipster)område av New York som rommer steder som Lapskaus Boulevard og Bergen Street.

Om du har arbeidstillatelse i USA (et krav for jobben), er det fritt fram for å sende en epost til boardwalk@gwcnyc.com med emneord «Norway». Alle som søker må være med på kostymeprøving i forkant av innspillingen, og menn og gutter må være villige til å bli klippet i stil med 1920-tallsmoten.

Det er sikkert ikke så fælt, 20-tallsfrisyrene er garantert på moten i Brooklyn uansett.

Castingagenten, Melissa Braun, er overraskende nok åpen for å bli oppringt på lokalnummer 646 747 1557 om du skulle ha noen spørsmål knyttet til jobben.

Og du vet hva som gjelder: Om du ender opp med på jobbe på settet med Steve Buscemi, så har du å hilse fra oss og be om en hårreisende anektode. Vi vet at han sitter på noen av dem.