Ifølge Deadline har Robert De Niro har nettopp gjort en avtale med Showtime om å regissere TV-serien «The Good Shepherd». Serien vil dreie seg rundt familien til en CIA-agent. Manusforfatter og produsent blir Eric Roth, som tidligere har gjort blant annet «Forrest Gump» og TV-serien «Luck».

Den nye Showtime-serien er basert på spionthrilleren ved samme navn som Roth skrev og De Niro regisserte i 2006. Filmen var en delvis historisk, delvis fiktiv, fortelling om fødselen av CIA. Matt Damon spilte hovedrollen som CIA-offiser Edward Wilson, mens Angelina Jolie spilte kona hans. Serien skal følge de samme rollefigurene, men hvilke skuespillere som knyttes til prosjektet er foreløpig uvisst.

De Niro har lenge hatt lyst til å gjøre en oppfølger, kanskje til og med en trilogi, men han avviste et tilbud fra Universal da han ble avspist med et mindre budsjett enn han ønsket.

«The Good Shepherd» tjente nemlig inn budsjettet sitt på 80 millioner dollar, men ble aldri noen kjempesuksess hverken kritisk eller kommersielt. Kanskje litt ufortjent. Det er en dyster og tung film, men vel verdt en titt om du har sansen for kronglete spionasjefortellinger.

For dem som trenger en oppfriskning, her er traileren til filmen fra 2006: