Isåfall sier det litt – etter 18 år på lufta, 585 episoder og like mange varianter av hendelsesforløpet familien-setter-seg-i-sofaen-for-å-se-på-tv i slutten av åpningsvignetten.

I episoden som ble vist i dag, «Teenage Mutant Milk-Caused Hurdles», er sofavitsen en eneste lang hyllest av åttitallets actionfilmer.

Så spenn setebeltet og gjør deg klar for Homer Simpson med vaskebrett og pilotbriller og Ned Flanders med sigar og fengselstatoveringer i «LA-Z Rider»:

Komplett med «Scarface (Push It To the Limit)» fra «Scarface» (1983) og «Grand Theft Auto III» som lydspor, der altså.

Som The Independent skriver kommer den episke sofavitsen på tampen av en sesong som har fått flere til å ta til orde for at den lengstlevende manusbaserte tv-serien i amerikansk historie snart bør rundes av.

Ikke bare har seriens med-skaper Sam Simon og stemmeskuespilleren bak Bart Simpsons lærerinne Edna Krapabel, Marcia Wallace, gått bort. Harry Shearer, som har gitt stemme til Flanders og Mr. Burns, har sagt opp, historiene som er fortalt i det siste oppleves som repetisjoner eller hai-hopping, og enkelte mener figurene og deres karaktertrekk forlengst har blitt mer irriterende enn morsomme.

Da spørs det om det holder å stadig overgå seg selv med nye sofavitser. Skjønt, de beste av dem er ren kunst. Som da gatekunstneren Banksy fikk lage en:

Eller da sofavitsen fikk denne «Game of Thrones»-behandlingen:

Eller da Guillermo del Toro presset inn referanser til alle skrekkfilmsjangere noensinne: