Det er nesten rart at det ikke har kommet en ny film om Wonder Woman, så mange andre etterhvert mindre ukjente superhelter som forlengst har fått en film.

Nå var det riktignok nylig snakk om at superkvinnen skulle dukke opp i en kommende «Justice League»-film, men den ligger foreløpig på is. I tillegg påbegynte Joel Silver arbeidet med en egen Wonder Woman-film i 2001, et prosjekt som varte og rakk i en årrekke (selveste «Avengers»-regissør Josh Whedon jobbet med manuset mellom 2005 og 2007) før det hele havarerte.

Det er kanskje ikke helt enkelt å skulle lage en film om Wonder Woman som kan stå helt på egne bein? Whedon hadde dette å si om utfordringene med å skrive manus om dama:

Besides [Wonder Woman’s] great origin story, there’s nothing from the comics that felt right 100 percent, no iconic canon story that must be told. Batman has it made – he’s got the greatest rogues gallery ever, he’s got Gotham City. The Bat writes himself. With Wonder Woman, you’re writing from whole cloth, but trying to make it feel like you didn’t. To make it feel like it’s existed for 60 years, even though you’re making it up as you go along. But who she, and what the movie, is about, thematically, has never been a problem for me. But the steps along the way, it could be so easy for them to feel wrong. I won’t settle. She wouldn’t let me settle.

Men det hindrer ikke folk fra å prøve, selv om det hele foreløpig har foregått på amatørnivå (med ganske mange grader av profesjonalitet, det må innrømmes).

Helt uavhengig av rettighetseierne DC Comics og Warner Bros., har den tidligere stuntmannen Jesse V. Johnson levert sin idé om hvordan en Wonder Woman-film kunne sett ut, i trailerform. Johnson har i en årrekke jobbet som stuntmann eller stuntkoordinator på filmer som «Avatar», «Thor» og «Spider-Man», men har de siste årene forsøkt å sette seg godt til rette i regissørstolen.

Hans siste regiforsøk er «The Package» med Dolph Lundgren og wrestleren Steve Austin i hovedrollene, før det leverte han blant annet «The Butcher» med Eric Roberts. Ingen av filmene har fått nevneverdig god mottakelse, for å si det forsiktig – men likevel ønsker Johnson nå ifølge Latino Review å tiltrekke seg oppmerksomheten fra de større filmstudioene:

It was my manager / producing partner Kailey Marsh’s idea to shoot the trailer. She really believes I should be a studio director, and thought shooting Wonder Woman would be a great way to show off my skills in a fun way that people could get excited about.

Du kan se traileren helt øverst i saken, om du ikke har fått gjort det ennå. Jaggu har de ikke fått med seg Peter Stormare i en bitteliten opptreden også, selv om de klarer å gi ham navnet Peter Storemare i rulleteksten.

Etter å ha sett traileren, er jeg ganske sikker på at Jesse V. Johnson aldri vil få superhelttelefonen han venter på fra de store studioene. Når Josh Whedon ikke klarte å vri hodet sitt rundt dama (mye på grunn av filmstudioets føringer), er det mye som tilsier at Johnson ikke er rett mann for jobben.

Traileren viser helt tydelig at mannen har peiling på filmstunts, og at han har gode kontakter i effektbransjen. Det ser tidvis imponerende ut. Og nazivrien er, i likhet med «Captain America»-filmen, en besnærende tanke.

Men når det kommer til rollefiguren, krever Wonder Woman så veldig mye mer omtanke enn det hun blir tilgodesett med i denne korte snutten (for ikke å snakke om det grønnjævlige musikkvalget mot slutten).

Hun som spiller Wonder Woman heter Nina Bergman (også kjent under artistnavnet N.I.N.A.), er danskamerikansk, og har etter det vi kan forstå vært med i den danske utgaven «Hollywoodfruer»:

Det er kanskje hennes musikk som presenteres i traileren?

Hun er også blitt kidnappet av Tommy Lee i Discovery-serien «Battleground Earth»:

Under fjorårets SXSW-festival fikk vi se en helt annen Wonder Woman-film, den glimrende dokumentaren «Wonder Women! The Untold Story of American Superheroines». Ikke visste jeg at denne superheltdama har vært en såpass stor foregangsfigur for ungpiker i alle aldre.

Fortjener ikke en moderne «Wonder Woman»-film mer enn bare en veldreid actionheltinne med fin rumpe og høye spark?

Det er også laget en «happening» konseptposter til traileren, det skal skaperne ha: