I en god stund har det vært knyttet stor usikkerhet til Paul Magnus Lundøs filmprosjekt «Skumringslandet» etter den tragiske ulykken ifjor vinter, da tre i filmteamet ble sveipet til sjøs – og bare én overlevde. De to omkomne, produsent Daniel Henriksbø og b-fotograf Mats Bjarg, kom aldri til rette.

Da ulykken skjedde var filminnspillingen i innspurtsfasen, men så ble alt snudd på hodet. Henriksbø eide alle aksjene i produksjonsselskapet Vidvinkel film, som igjen eide halvparten av rettighetene til «Skumringslandet», og det tok lang tid å få gjort opp dødsboet etter Henriksbø.

Men nå er produksjonen igjen oppe og går for fullt. Selv om ikke filmen blir ferdig i år som planlagt, har det nå begynt å se lysere ut for prosjektet.

Etter at «Trolljegeren» har gått sin seiersgang utover Norges grenser, er det stadig flere som har fått øynene opp for både norske spenningsfilmer – og ikke minst troll. Ettersom «Skumringslandet» tar for seg en spenningshistorie fra et svartedaudsherjet Norge, med både seriedrapsgåter og nettopp troll, er det en viss sjanse for internasjonal oppmerksomhet også for denne – som i utlandet vil hete «Veil of Twilight».

Nå har Twitchfilm publisert et nytt bilde fra filmen (øverst i saken), der vi får ser et uheldig offer etter et åpenbart fryktelig fatalt møte med noen. Men er det en drapsmann eller et troll? Mest sannsynlig blir dette noe av hodebryet til filmens hodeperson Vilhelm, spilt av Leif Nygaard.

Nygård får en rekke etablerte skuespillere å bryne seg mot i filmen, blant annet Ewen Bremner (selveste Spud fra «Trainspotting»!), Kim Bodnia, Jørgen Langhelle og Sverre Anker Ousdal.

Her kan du se en fyr ved navn Arnvid som har filmet litt fra filmsettet: