Det gjøres ofte et stort nummer ut av mengden nakenhet og flau sex i snart returnerende «Girls», og det er jo ikke så rart. Journalister liker å skrive om sex og nakenhet, og de liker å skrive om bra serier – og når de to kombineres hamres det taktfast på tastaturene i verdens tv-redaksjoner.

Personlig har jeg ikke noe problem med nakenheten i serien i det hele tatt.

Lena Dunham er en bra dame, hun har selvironi, og nakenheten brukes jo oftere til komiske formål enn noe annet. Når serien nå går inn i sin tredje sesong, er det også spørsmål om dette er så veldig interessant å snakke om lenger.

I går oppstod det forsåvidt en ganske interessant kontrovers da Lena Dunham, sammen med produsentene Jenni Konner og Judd Apatow, gjorde en opptreden i en paneldebatt i regi av Television Critics Association.

En journalist fra The Wrap fikk nemlig stille det første spørsmålet, og det var et mindre hyggelig et. Ordlyden var som følger (og vi tar det på engelsk, for at det skal bli mest mulig nøyaktig):

I don’t get the purpose of all the nudity on the show. By you particularly. I feel like I’m walking into a trap where you say no one complains about the nudity on ‘Game of Thrones,’ but I get why they’re doing it. They’re doing it to be salacious. To titillate people. And your character is often naked at random times for no reason.

Dunham selv reagerte ikke særlig på spørsmålet, hun svarte noe slikt som at hun var naken fordi folk tross alt er nakne av og til i virkeligheten også. Ingen stor greie.

Men produsent Judd Apatow fyrte seg kraftig opp av spørsmålet, som han mente avslørte sjåvinistiske tilbøyeligheter hos reporteren.

– Har du kjæreste? Liker hun deg?, spurte Apatow, før han ba fyren om å gå hjem til partneren sin og lese opp spørsmålet på nytt for henne, og deretter høre hva hun syns.

Judd Apatow.
Judd Apatow.

Reporteren på The Wrap har siden skrevet om krangelen i en artikkel, og der forteller han at Apatow fortsatte å kjefte etter at selve debattdelen var over.

– Det finnes en måte man kan ordlegge seg på om man skal spørre om grunnen til nakenhet i en serie, og du gjorde det på en langt fra elegant måte. Hvis du leser spørsmålet igjen for deg selv kommer du til å være alt annet enn stolt, sa Apatow.

Reporteren forsvarte seg med at han garantert ville spurt Louis CK om det samme, om han var like mye naken i «Louie», og at han hadde spurt fordi han, som tv-kritiker, slet med å forstå grunnen til at Dunham så ofte lar klærne falle.

Han fortalte også at kjæresten hans var enda mer opptatt av den tilsynelatende tilfeldige nakenspradingen enn ham (det gjelder kjæresten min også, forresten).

Apatow ga seg imidlertid ikke, og hevdet at kritikeren så serien på en grunn måte:

– Det du sier er at du som tv-kritiker ikke forstår hvorfor en serie om unge mennesker i New York som av og til er nakne og av og til har sex, har med kvinner som noen ganger er nakne og noen ganger har sex?

Bra comeback.

Selv om jeg mener at The Wrap-kritikeren definitivt hadde rett til å spørre.

Vi kan ikke bare ha det slik heller:

kellermannen

 Sesong tre av «Girls» begynner på C More og HBO Nordic mandag.