Supermann vender snart tilbake, og allerede har vi fått et par glimt av hvordan den kappekleddes gjenkomst vil arte seg.

Men med den ferskeste traileren fra sommerens store superheltfilm «Man of Steel», faller de fleste brikkene på plass når vi skal prøve å danne oss et bilde av hva «Watchmen»-regissør Zach Snyder og Dark Knight-produsent Christopher Nolan vil oppnå med «nye Supermann» (spilt av Henry Cavill).

I starten av traileren får vi et større glimt at det som må være Krypton som er i full oppløsning – i denne filmen virker det som at beboerne selv har kriget i stykker planeten.

Kal-El (ikke sønnen til Nicolas Cage, altså, men Supermanns ordentlige navn) blir puttet i et poderomskip av sin egentlige pappa Jor-El, spilt av Russell Crowe, som mener guttungen vil bli «som en gud» for oss på jorda.

Vel nede på jorda, i trygghet hos sin adoptivfar spilt av like trygge Kevin Costner, forsøker Supermann Clark Kent å holde gudegreiene på avstand ved å skjule sine krefter. Men det er ikke så lett, når både skolebusser og oljerigger (?) må reddes?

Videre i traileren følger en ganske forlokkende potpurri av action og drama, der vi blant annet får vite at den ikoniske S-en på Supermann-drakta ikke står for det vi alle tror, men «håp» på planeten Krypton. Det hindrer ikke Louis Lane, spilt av Amy Adams, fra å gjøre en supertolkning av bokstaven. Og siden filmen etter sigende ikke inneholder et gram kryptonitt, er det godt å se at et par vanlige håndjern kan holde stålmannen i sjakk.

Og, jo, Michael Shannon framstår minst like gæren i rollen som General Zod som han gjør i «Boardwalk Empire» og «Take Shelter». Det lover jo godt.

– Jeg ville at filmen skal være en stor kinoopplevelse, full av action, full av følelser og full av den største superhelten i verden, sa Snyder selv da han introduserte traileren på årets CinemaCon i Las Vegas i natt norsk tid ifølge AP.

– Jeg ville gi alle kinoene i verden en eneste stor «kino»-kinofilm.