– Jeg synes komifilmer i dag har mista retninga si, sier Vimeo-bruker Tony Zhou i introduksjonen til en ny video som nå går runden på ymse blogger.

Årsaken? Zhou har en høne å plukke med måten komedier, spesielt amerikanske filmer, feiler i å bruke bilder og lyd til å være morsomme.

I stedet handler alt om dialog, noe som ifølge Zhou betyr at filmer som «Bridesmaids» og «Anchorman» egentlig ikke er filmer:

– De er lett redigert improvisasjon. Alle står stille og snakker med hverandre i nærbilder. Nesten ingen av vitsene kommer visuelt, de er bare lyd. Og ikke engang det fulle spennet av lyd, det er bare dialog.

Som et eksempel på noen som benytter seg av den fulle rekkevidden av filmspråket for å være morsom trekker han frem en bråte med scener fra filmografien til finfine Edgar Wright.

The Worlds End - Photocall

Noe som muligens er akkurat den klappen på skuldra Wright trenger akkurat nå, etter at han falt av Marvel-filmen «Ant-Man» og ifølge Deadline i stedet endte opp med «The Night Stalker», nok en film hvor Johnny Depp skal snuble rundt og være rar (antar vi).

Ok. Etter å ha sett denne videoen er vi mye klarere for en Depp-film enn vi har vært på lenge. Og det er ikke på grunn av Depp.