Siden han spilte Chewbacca har den temmelig høyreiste skuespilleren Peter Mayhew mer eller mindre levd av å være skuespilleren som spilte Chewbacca.

Nå avslører The Hollywood Reporter at Mayhew igjen skal flytte Chewbacca-levebrødet fra preteritum til presens – han skal nemlig dra på seg drakta for å spille Chewie i den sjuende «Star Wars»-filmen, som nå er under innspilling.

Som vanlig er ingenting offisielt bekrefta av Disney og Lucasfilm, som fortsatt holder kortene tett til brystet.

40yearOldVirgin_StarWars1

Ifølge bransjebladet har ryktene allerede svirret en stund etter at Mayhew avlyste en opptreden på den kommende Comicpalooza-messa i mai, samme måned som han fyller 70, «på grunn av filming».

Sci-fi- og tegneseriemesser har lenge vært britens domene. Mayhew, over to meter høy fordi han lider av kjempevekst, jobba på et sykehus da han ble plukket ut til den ikoniske rollen som Chewbacca etter å kun ha reist seg for å håndhilseGeorge Lucas.

Han endte opp med å spille i alle de tre filmene, og har siden den gang drevet et par firmaer (biografien på nettsida hans er litt vag på om det var et tømmerfirma, et sengefirma eller begge deler) før han ble fulltidswookiee.

– Rollefiguren er i bunn og grunn en teddybjørn. Trygghet. Folk elsker trygghet, sa Mayhew i et intervju med talkshowet D: The Broadcast da han skulle forklare Chewbaccas popularitet.

I dag bor han i nærheten av Fort Worth, Texas, og i høst gikk han ifølge Dallas News gjennom en kneoperasjon, forårsaket av Mayhews kjempevekst.

Den nye «Star Wars»-filmen vil definitivt ikke være første gang siden den opprinnelige trilogien at Mayhew tar på seg den hårete drakta.

I 2005 gjorde han en reprise av rollen i «Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith», og ellers har han blant annet agert pelsball i en kortfilm, en fanfilm, hos David Letterman og i en episode av «Glee».

Hva vil castingen av Mayehw bety for den nye filmen? Kevin Jagernauth i The Playlist skriver:

– Selv om Harrison Ford, Mark Hamill og Carrie Fisher ikke er offisielt offisielle ennå er dette en temmelig god garanti. Du kan ikke ha Chewbacca uten Han Solo, og du kan ikke ha Han uten… vel, dere skjønner tegninga.

Foruten Mayhew skal Adam Driver fra «Girls» være aktuell for en Darth Vader-aktig skurkerolle, samtidig som Carrie Fisher har bekreftet at hun vil returnere i den sjuende filmen sammen med Mark Hamill og Harrison Ford.

Zac EfronJesse Plemons og Gary Oldman skal også ha vært i samtaler med Lucasarts og Disney.

Foto av Mayhew: Nightscream