I april i år lagde vi en liste over hvilke tegneserier vi helst skulle sett filmatisert – og på toppen av lista tronet «Preacher», Garth Ennis og Steve Dillons komplekse serie som er proppfull av vold, okkultisme, hellig ånd og alt som er gøy.

Serien har vært forsøkt filmatisert en rekke ganger tidligere – folk som Kevin Smith og Sam Mendes har begge vært tilknyttet prosjektet på ulike tidspunkter – men hver eneste gang har det gått i vasken.

Men nå, for helsike.

Hitfix rapporterer at Seth Rogen og Evan Goldberg har fått grønt lys for for å lage en «Preacher»-pilot for tv-kanalen AMC, og hvis kanalsjefene liker den og budsjettene holdes på anstendig nivå er det altså gode muligheter for at den blir plukket opp som serie.

Evan Goldberg (til venstre) og Seth Rogen.

Så kan man sikkert diskutere hvorvidt Goldberg og Rogen er rette menn for jobben – de to barndomskompisene slo igjennom med et brak med manuset til «Superbad», og har samarbeidet om en rekke prosjekter etter det – blant annet «Pineapple Express» og årets «This is the End».

Ingen tvil om at de to har troverdighet og er fans av originalmaterialet, i hvert fall.

Samtidig må det også nevnes at kompisenes minst vellykkede prosjekt, «The Green Hornet», også var basert på en tegneserie, men her har jo Rogen flere ganger skyldt på studioinnblanding for at resultatet ble som det ble.

Nyheten om Rogen og Goldbergs oppdrag dukket først opp via Badass Digest, og kjapt etterpå kom det et par twittermeldinger fra Rogen som virket å bekrefte saken.

preacher3

AMC har ikke gått offentlig ut med nyheten ennå, men den anerkjente journalisten Alan Sepinwall hos Hitfix har vært i kontakt med kanalen som heller ikke benekter at piloten er under utvikling.

Sepinwall påpeker for øvrig også at det er noe overraskende at delvis reklamefinansierte AMC tør å satse på en serie som «Preacher» – en sjangeroverskridende og veldig grafisk fortelling som ikke nødvendigvis vil appellere til alle annonsører.

Lurer for eksempel på hvem som skal spille Arseface?

preacher4

Samtidig er jo AMC også kanalen som har «The Walking Dead» i USA, så ålreit erfaring med grenseoverskridende materiale har de jo fra før.

Denne saken kommer vi garantert tilbake til.

LES OGSÅ:

Her er ti superhelter som fortjener sine egne spillefilmer