Den amerikanske kinolanseringen av «Knights of Badassdom» i dag markerer det foreløpige punktumet i en lang og vond fortelling.

I 2010 startet regissør Joe Lynch innspillingen av en overnaturlig actionkomedie lagt til et laiv-arrangement i skogen, hvor en gruppe rollespillere drikker sprit, røyker seg fjerne og uheldigvis slipper løs en sjelsugende demon.

Som om ikke handlingen var nerdete nok var også hovedrollene besatt av noen av nerdeverdenens høyst elskede skuespillere – Peter Dinklage fra «Game of Thrones» (nå forøvrig snart klar i en «Bad Santa»-aktig komedie), Ryan Kwanten fra «True Blood» og Summer Glau fra «Firefly» og «Terminator: The Sarah Connor Chronicles».

Lynch viste frem en trailer og et klipp på Comic-Con i 2011, og forventningene spratt i været. «Knights of Badassdom» traff kjernepublikummet perfekt, og lå an til å bli en fin nisje-slager.

Og deretter – ingenting.

Hva hadde skjedd? I 2012 bestemte nettstedet Video ETA seg for å grave opp sannheten.

Kortversjon: De fant en anklage mot produksjonsselskapet bak «Knights of Badassdom», IndieVest, som påsto at nøkkelfolk i selskapet hadde startet et annet selskap, Media Society, for å røve filmen unna dem som opprinnelig hadde finansiert den.

Da de senere fikk tak i Media Society-sjef Wade Bradley, som sa at filmen ville komme ut i den første halvdelen av 2013.

– Fansen vil bli vel kompensert for ventinga si, lovte han.

På spørsmål om hvorfor man hadde måttet vente så lenge på filmen svarte han ikke direkte, annet enn at filmen ennå var i post-produksjon.

I mellomtiden hadde spesielt Dinklage blitt en stadig større stjerne via «Game of Thrones»-rollen som Tyrion Lannister, uten at det så ut til å ha få fart på filmens utgivelse.

I mars 2013 kom flere, og kjipere, detaljer frem i lyset. Ifølge Bleeding Cool postet nettstedet Badassdom.com den lyssky historien (nå fjernet) bak utsettelsen.

Måten Bradley skal fått kontroll over filmen til var ifølge Badassdom.com ved å kjøre IndieVest konkurs, for så å klippe om filmen på egen hånd og forsøke å selge den til en distributør.

Joe Lynch var særdeles lite glad for tuklingen med filmen, og tvitret blant annet:

– Til dere som spør, la meg være VELDIG tydelig: #IkkeMinVersjon.

Til tross for motstanden snappet selskapet EOne opp den omklipte versjonen i juli i fjor, og nå får den altså omsider sin kinodebut, med et påfølgende streaming-slipp i februar.

Nettstedet Shock Till You Drop later til å være det eneste som har en anmeldelse ute foreløpig, og ifølge dem har ikke filmen tålt den voldsomme omklippen.

– En visjon som ikke har nådd sitt fulle potensiale. Noen få lokkende akkorder i en ufullstendig metal-ballade, skriver anmelder Ryan Turek.

Han gir filmen 4 av 10 og mener at fortellingskurven til hovedrolleinnehaver Kwanten (inkludert en kjærlighetshistorie med Summer Glau) ikke fungerer, samtidig som spesialeffektene virker uferdige.

Den tredje akten av filmen er visstnok den som har lidd mest under omklippingen, men ikke alt er like ille.

– Du kan se det «gode» forsøke å kjempe seg frem, spesielt i filmens første halvdel, Dinklage’s tøysete opptreden og historiens energi.

Dessverre er sluttresultatet ifølge Turek mest av alt frustrerende, og han avslutter:

– La oss håpe en versjon klippet av regissøren vil dukke opp.