Mange har lenge drømt om en storfilm der DC Comics-superheltene Batman og Supermann slåss side om side. Kanskje også mot hverandre i et aldri så forvirret lite sekund?

Vel, nå er det i ferd med å skje. Men ikke på samme måte som mange kanskje hadde håpet på – det har en stund gått rykter om en Justice League-film, men det er ikke denne det er snakk om nå.

For en yngre målgruppe er det imidlertid gode nyheter, spesielt for dem som har har spilt noen av de etterhvert mange Lego-dataspillene som har kommet de siste årene.

Filmen vi snakker om er nemlig en Lego-film i 3D, «Lego: The Piece of Resistance», regissert av «21 Jump Street»-aktuelle Phil Lord og Christopher Miller og «Robot Chicken»-bakmann Chris McKay. Det høres, passende nok, helt SUPERT ut.

Enda bedre er det at Will Arnett (Gob Bluth i «Arrested Development») skal ha stemmen til Lego Batman, mens Channing Tatum («21 Jump Street», «Magic Mike») er i forhandlinger om å stemmelegge Lego Superman, ifølge Variety.

Filmens historie er sentrert rundt Emmet, en helt normal og pliktoppfyllende legofyr uten superkrefter. Emmet, som stemmelegges av «Parks & Recreation»-stjernen Chris Pratt, blir ved en misforståelse identifisert som den superviktige MasterBuider, og blir dratt inn i en storstilt jakt på en ond tyrann som vil lime sammen alt i verden. Såntno’ er visst ikke passende i en byggeklossverden.

Ved siden av å være superpopulære blant «barn i alle aldre» på grunn av de lekne og samleorienterte spillmekanismene, har Lego-spillene gjort seg bemerket på grunn av den iboende humoren i alle spillene, enten de er basert på «Indiana Jones», «Star Wars», «Harry Potter» eller Batman-universet. Noe vi tydelig kan se i traileren fra det ferske «Lego Batman 2: DC Super Heroes» (der også Supermann og resten av Justice League er med):

Det er Warner Bros. som står for både Lego-spillene og «Lego: The Piece of Resistance», som får amerikansk premiere 28. februar 2014.