Er du av dem som setter pris på veldig originale filmverk, uten at du har som krav at absolutt alle filmene du ser må være helt perfekte? Da vil vi gjerne igjen slå et slag (igjen) for Ben Wheatleys «Kill List».

En film som vel fikk ganske rettferdige fire stjerner av Espen Svenningsen Rambøl her på bloggen, men som likevel er vel verdt å få med seg – om ikke annet fordi du neppe kommer til å se noe liknende i år.

Med mindre du bor i England, da, og får mulighet til å få med deg Wheatleys neste film, den om mulig like snåle «Sightseers» som det nå endelig har kommet en trailer til. Se den i videovinduet over.

«Sightseers» ble vist under årets Cannes-festival, og ble godt mottatt av de allerede innvidde (er man skeptisk til Wheatleys stil fra før, vil man vel trolig ikke bli omvendt av dette).

Uansett, har man sansen for «The Trip», splatterfilm og filmene til Edgar Wright (som er utøvende produsent her) bør du krysse fingrene for at en distributør her til lands også tar inn «Sightseers» (eller bare skaffe den på annet vis).

Steve Oram og Alice Lowe har hovedrollene i filmen, og har også skrevet manus. De to er komikere, som blant annet har jobbet med Steve Coogan og på kultserien «The Mighty Boosh», og spiller et par som reiser på ferie på den britiske landsbygda. Dette skal i utgangspunktet være en rolig tur, men folk de møter på reisen – ikke minst irriterende turister – gjør at historien tar en brå og mørk vending.

Engelsk premiere blir 30. november i år.