Neste års mest etterlengtede nye tv-serie, kalte vi HBOs «The Newsroom» i fjor – og det er ingenting ved den første traileren fra serien som får oss til å endre på dette. Se den i videovinduet over.

«The Newsroom» er den nye kreasjonen fra mesterhjernen Aaron Sorkin, mannen bak «Sports Night», «Presidenten» og «Studio 60 on the Sunset Strip», og delvis i likhet med sistnevnte er miljøet hentet fra en del av medieverden som virker å være over middagshøyden.

Tv-nyheter er hverken noen stor seermagnet eller enorm inntekstskilde lenger, og kanskje er det delvis derfor karakteren til Jeff Daniels – et populært nyhetsanker hos Atlantis Cable News – sprekker så grundig når han på en spørsmål-og-svar-sesjon blir spurt om hvorfor USA er verdens beste land.

Sammenbruddet blir behørig dekket via mobiltelefoner og «nye medier», og i kjølvannet følger en lang rekke av Sorkins signaturvirkemidler, blant annet press fra sjefer med høyresidesympatier og lynkjappe og hyperintelligente replikkvekslinger framført i et heseblesende tempo.

Andre ledende skuespillere i serien er Jane Fonda, Sam Waterston, Emily Mortimer, Alison Pill, Dev Patel, Chris Messina, Thomas Sadoski og Olivia Mun.

Piloten er regissert av Greg Mottola, som også stod bak supersøte «Adventureland», «Superbad» og «Paul».

HBO slapp for øvrig også to andre teasere i dag, for sesong fem av «True Blood» og sesong tre av «Boardwalk Empire»: