Det har ikke akkurat vært noe hemmelighet at filmskaper Robert Rodriguez og tegneserieskaper (og drittsekk) Frank Miller lenge har ønsket å lage en oppfølger til «Sin City».

Helt siden første filmen kom ut i 2005 har de to snakket åpent om planene, og det hele har virket så bankers at jeg i medieserveren til Filmweb (der vi gjerne finner bilder fra filmer) fant en oppføring på «Sin City 2» med antatt utgivelsesår 2009.

Vel, nå er i hvert fall oppfølgeren bekreftet i en pressemelding fra Dimension Films, og filmen har fått et navn: «Sin City: A Dame To Kill For». Det er tilfeldigvis samme tittel som den andre historien i Millers «Sin City»-serie, først utgitt i 1993 – den vant den høythengende Eisner-prisen to år senere.

Hovedpersonen i filmen vil, i likhet med i tegneserien, være Dwight McCarthy, som ble spilt av Clive Owen i førstefilmen. Hvorvidt han bekler den rollen i oppfølgeren er ikke bekreftet ennå ettersom castingen begynner nå – men det er jo ikke akkurat utenkelig, spesielt ikke når filmskaperne sier at mange av originalskuespillerne vil vende tilbake.

– Helt siden den dagen vi ble ferdige med innspillingen av originalen, har jeg hatt lyst til å gjenoppta samarbeidet med Frank Miller og returnere til verdenen han har skapt. Men jeg har følt et ansvar overfor fansen for å vente til vi hadde noe virkelig eksepsjonelt, som kan møte og overgå det som er blitt episke forventninger. «A Dame to Kill For» vil bli verdt ventetiden, sier en lite blyg Rodriguez i pressemeldingen, som du kan lese hos Slashfilm.

Om det er blitt en stund siden du sist så «Sin City», kan du leie den her.