God nyhet for fans av Black Widow, rollefiguren Scarlett Johansson har spilt med stor suksess i en rekke Marvel-filmer siden hun gjorde det første gang i «Iron Man 2» i 2010:

Etter flere år med «hm, kanskje det»-mumling fra Marvel-sjef Kevin Feige melder Variety at selv om utviklingen av en egen film med den sorte enken i hovedrollen er på et tidlig stadium, er den faktisk i gang.

Det er den relativt ferske forfatteren og regissøren Jac Schaeffer som er satt til å skrive manus etter at flere kandidater har vært vurdert. Schaeffer har tidligere skrevet og regissert den romantiske komedien «TiMER», som kom i 2009, og hadde i fjor en av de mest ettertraktede manusene i Hollywood med «The Shower» – en komedie om blodsugende, utenomjordiske vesener som Warner Bros. vil filme med Anne Hathaway i hovedrollen.

Fra blodsugende aliens til Black Widow: Jac Schaeffer. (Foto: Saskia Batugowski, CC BY 2.0)

Scarlett Johansson selv skal ha kommet med innspill til hva slags retning rollefiguren Black Widow skal ta, skriver Variety.

Det er naturligvis et godt stykke fra å hyre en manusforfatter til å sette en film som dette i produksjon, og fra offisielt hold har ikke Marvel kommentert nyheten.

Men tatt i betraktning hvor hvileløst Marvel-fans har mast om at Black Widow fortjener sin egen festkveld på kino, synes dette som en no-brainer når superheltforlaget planlegger Marvel-universets framtid etter den den såkalte «fase 3».

Fasen startet i 2016 med «Captain America: Civil War» og konkluderer med den fjerde Avengers-filmen i 2019, som skal runde av den overordnede historien i det som da vil være 22 filmer over ti år. Marvel har hintet om at det innebærer at flere av de kjente figurene vil være ved veis ende – pensjonert eller dau – men sannsynligheten for at det gjelder Black Widow er mindre enn noensinne.

Figuren dukket opp i Marvel-tegneseriene allerede i 1964, da som antagonist. Hun var en russisk spion som senere hoppet av til USA, og var en av S.H.I.E.L.D.-agentene før hun ble en «avenger».

Black Widow blir uansett ikke den første kvinnelige hovedfiguren i en film i Marvels kino-univers. Figuren Captain Marvel, spilt av Brie Larson, kommer henne i forkjøpet neste år.