Det varmet hjertet til en gammel eventyrspillentusiast da «The Walking Dead»-spillene fra Telltale Games fikk en tilnærmet panegyrisk mottakelse fra både fans og presse.

Det til tross for at spillet ikke var et skytespill – slik man gjerne skulle tro for et zombiespill. Her fikk i stedet spillerne tid til å utforske både spillets og egne grenser, gjennom samtaler og avgjørende valg som formet spillets videre gang.

Alt i form av et eventyrspill der historien ikke fulgte tv-serien eller tegneserien, men gikk sitt eget parallelle løp.

Stor er derfor spenningen når Telltale Games nå har annonsert at de også kommer med et «Game of Thrones»-spill.

Ikke mye info å spore der, men vi tør satse på at spillet når det kommer i 2014 blir i samme stil som «The Walking Dead» – noe annet hadde vært overraskende.

Telltale brukte litt tid på å finne formen med sine film- og tv-baserte spill, med både et middelmådig «Jurassic Park»-spill og de mer vellykkede «Wallace & Gromit»- og «Back to the Future»-variantene – de siste liknet mye på selskapets mer klassiske eventyrspill fra «Sam & Max»– og «Monkey Island»-universene.

I den vesle «Game of Thrones»-teaseren kan vi skimte jerntronen, men det loves også «et helt nytt kapittel» i sagaen i Westeros. Det betyr kanskje at vi også her får en parallellhistorie, ved siden av den fortalt gjennom bøkene og tv-serien? Kanskje uansett greit å unngå en interaktiv «Red Wedding»-episode.

HBO-logoen dukker dessuten opp helt på slutten der, noe som i seg selv kan tyde på at vi vil kunne kjenne igjen ansiktene fra noen av figurene i tv-serien.

Akkurat slik det også ble laget et gjennomslaktet «The Walking Dead»-skytespill av noen helt andre, finnes det også allerede et rimelig middelmådig «Game of Thrones»-rollespill – vi tør håpe at de som ikke kan få nok av Westeros ikke vil bli skuffet denne gangen.

Mens vi venter på mer info, er det fint å vite at sesong to av «The Walking Dead»-spillserien er rett rundt hjørnet – ifølge Pressfire kan startskuddet være så snart som 17. desember.

Her er en trailer på hva vi har i vente:

 

Les også:

DEN. BESTE. «GAME OF THRONES»-PARODIEN. NOEN. SINNE.

got