I flere år har det vært planlagt en filmatisering av den hardslående og smått kontroversielle black metal-boka «Lords of Chaos: The Bloody Rise of the Satanic Metal Underground» av Didrik Søderlind og Michael Moynihan.

I boka kartlegges etableringen av den norske black metal-scenen, og da er det også naturlig at mye av plassen vies til Mayhem – inkludert kirkebrenningen og knivdrapet som fulgte med i den pakka. Bra utgangpunktpunkt for en spennende film, skulle man tro, men prosjektet har opplevd mange opp- og nedturer.

Nå tyder imidlertid alt på at ballen endelig har begynt å rulle for fullt. Ifølge Screen Daily er det den svenske regissøren (og musikkvideopioneren) Jonas Åkerlund som har tatt over roret etter den halvt norske regissøren og manusforfatteren Hans Fjellestad.

Filmen skal ifølge Screen Daily følge den da 17 år gamle Øystein «Euronymous» Aarseth, som forsøker å «flykte fra sin tradisjonelle oppvekst i 80-tallet Oslo». I 1993 ble Aarseth som kjent hugget i hjel av Varg «Greven» Vikernes – noe vi antar vil utgjøre en naturlig del av filmen.

Allerede er to av hovedrollene i filmen klare: Rory Culkin («Scream 4», «Signs» – samt lillebroren til Macaulay) og Caleb Landry Jones («X-Men: First Class», «Anti-Viral»). Vi tipper de to er aktuelle som Euronymous og Greven, uten at vi vet hvem som skal spille hvem.

djnf

Både «Twilight»-stjerne Jackson Rathbon og «We Need to Talk About Kevin»-taltentet Ezra Miller var tidligere aktuelle til rollen som Varg Vikernes – det er vel trygt å anta at disse skuespillerne forlengst har beveget seg videre til nye prosjekter.

Flere skuespillere skal etter planen offentliggjøres snarlig, og salget av filmen skal settes igang under den kommene Cannes-festivalen. Innspillingen skal etter planen starte til høsten, og det hele vil foregå på location i Norge.

Manus leveres nå blant annet av Dennis Magnusson («Kongen av Bastøy», «Jordskott»), og produseres av Scott Free London, RSA London og VICE – sistnevnte har jo også tidligere snust borti denne historien: