De har snakket og snakket om Jimi Hendrix-filmen i en årrekke, uten at den er blitt noe av. Allerede i 2004 fortalte Outkast-rapper André 3000 at han hadde forsøkt å få til filmen i «mellom fire og fem år», og at han forberedte seg til rollen ved å «lese alle biografiene, se alle dokumentarene og studere alle konsertene.»

Etter det har det vært mye fram og tilbake. En stund så det ut som om det ikke ble noe Hendrix-film på André 3000. Heller ikke «Jason Bourne»-regissør Paul Greengrass fikk til å lage filmen, etter at han fikk tommel ned fra Hendrix-boet (da med Anthony Mackie kjent fra «Hurt Locker» som Hendrix).

Men nå har vinden atter snudd, og André 3000 er igjen inne i varmen som Jimi Hendrix. Denne gangen virker det dessuten ganske bankers, ettersom innspillingen starter allerede om tre uker i Irland, ifølge IFTN.

Filmen, som skal hete «All Is By My Side», skal ta for seg tiden da Hendrix ble «oppdaget» i 1966, og det påfølgende året da han ga ut sitt legendariske debutalbum. Hendrix hadde da allerede spilt med storheter som Isley Brothers og Little Richard, men det var først da Linda Keith (dama til Keith Richards) så ham på New York-klubben Cheetah Club at det ble sving på sakene. Hun introduserte Hendrix for The Animals-bassist og manager Chas Chandler (etter at Rolling Stones-manager Andrew Loog Oldham hadde sagt nei), som dro ham til England og innspillingen av «Are You Experienced». Resten er, som det heter, historie.

I rollen som Hendrix finner vi altså André 3000, som egentlig heter André Benjamin. Ikke bare ligner han på Hendrix, men han har også gjennom sine år i Outkast grundig bevist at han innehar et betydelig musikalsk talent – også på gitar. Og når han nå har hatt noen år å øve på, er det jo lov å tro at han har fått dreisen på Hendrix-låtene?

Filmen er skrevet og blir regissert av John Ridley, som også har levert filmer som «Three Kings» og «U-Turn».

André 3000 har forøvrig også noe skuespillerjobbing bak seg. Du husker ham kanskje fra et par episoder i «The Shield» – eller muligens enda mer fra «Be Cool»?